Jazzgrootheid op vijfde Sunday Jazz

17 januari 2008 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Na vier jazz-artiesten van Nederlandse bodem mag Sunday Jazz tijdens de vijfde editie haar eerste internationale topper verwelkomen: de Amerikaanse Deborah J. Carter treedt zondag 27 januari op met Sliedrechts Big Band Blast! in De Lockhorst.

Het is de tweede keer dat een vocaliste het Sunday Jazz-podium betreedt. Zangeres Denise Jannah ging Deborah J. Carter voor op Sunday Jazz, dat georganiseerd wordt door Big Band Blast!, de ‘jazzy afdeling van Wilhelmus’ Muziekkorpsen, en de Theatergroep van De Lockhorst. Ook tijdens de daaropvolgende edities met trompettist Loet van der Lee, trombonist Ilja Reijngoud en pianist Rob van Bavel werd het publiek in vervoering gebracht.

Nu is het dus de beurt aan vocaliste Deborah J. Carter. Op 27 januari staat de in de USA geboren en in Hawaii en Japan opgegroeide Deborah J. Carter in de spotlights van De Lockhorst. De eerste solo-cd van deze vocaliste/componiste/arrangeur heet “Scuse Me ...” en is een subtiele mix van jazz, latin, blues en gospel. Haar tweede cd “Round Moonlight” is een ingetogen hommage aan de maan en de nachtelijke uurtjes. Op haar laatste cd “Daytripper - A Beatles Tribute” staan Deborah’s originele, verrassende interpretaties van elf Beatles’ nummers. De aanvang van het concert is om 15.00u in Theater De Lockhorst, Sportlaan 1 te Sliedrecht. Losse kaarten kosten € 7,00. Via www.bigbandblast.com kan men op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes van Bigband Blast! en dus ook van Sunday Jazz.

advertentie
advertentie