Reeks brandjes in Hardinxveld-Giessendam

24 februari 2008 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM – De brandweer van Hardinxveld-Giessendam heeft een drukke nacht achter de rug. In de nacht van zaterdag op zondag werden tussen 3.30 en 8.00 uur diverse meldingen gedaan van brandende containers, vuilnisbakken en een coniferenhaag op verschillende plaatsen. De politie stelt een onderzoek in naar de brandjes, maar ziet vooralsnog geen reden de incidenten te koppelen aan de gebeurtenissen in Sliedrecht.

De drukte voor de brandweer begon rond 3.30 uur met een brandende container bij het verzorgingshuis Pedaja in Beneden-Hardinxveld aan de Claversweer. Medewerkers van het verzorgingshuis hadden, getipt door de eigen beveiligingsdienst, de container al van de muur geduwd om erger te voorkomen. ,,Ik vind dit crimineel gedrag erg zorgwekkend'', aldus Ko Smittenaar van Stichting Waardeburgh, waar Pedaja onder valt. ,,De daders realiseren zich blijkbaar niet dat mensenlevens in gevaar komen.''

Een uur later moest aan de Peulenstraat-Zuid ter hoogte van Rivierdijk opnieuw een container geblust worden. Om 5.00 uur was er een groter vuur op de Breedewaij bij een rijtje woonhuizen waar een coniferenhaag en schutting vuur hadden gevat door, mogelijk door een brandende vuilnisbak. De hoge vlammen vormden een bedreiging voor de omwonenden en een hok met konijnen, die tegen de schutting stond. De dieren zijn door de brandweer en buren in veiligheid gebracht.

Hiermee was het nog niet over voor de brandweer. Rond 6.30 uur stond de volgende container in brand bij de Nassaustraat, even later in de Rembrandtstraat en vervolgens in de Prinses Margrietstraat. De politie kwam nog in actie tegen 8.00 uur na een melding dat er een groepje jongeren fietste in de buurt van de Stationsstraat en kranten in brand zou steken. De agenten vonden deze jongeren echter niet.

Onderzoek moet uitwijzen wie achter de reeks brandjes zit en of het om één of meerdere personen gaat.

advertentie
advertentie