Adcim wil drijvend kantoor bouwen

29 april 2008 om 00:00 Nieuws

,,Je kunt het het best omschrijven als een woonboot waar gewerkt wordt. Het is echter nog helemaal niet zeker of het allemaal gaat lukken. Er is daar nu eenmaal niet zo één, twee, drie een ‘sloot’ gegraven”, aldus bedrijfsleider J. de Visser van het Hardinxveldse bedrijf.

GORINCHEM/H’VELD-G’DAM - Een drijvend kantoorachtig pand. Dat moet gerealiseerd worden op het in ontwikkeling zijnde bedrijventerrein Oost II in Gorinchem. Althans, dat is wat het adviesburo voor civiele techniek, infrastructuur en milieu Adcim B.V. uit Hardinxveld-Giessendam graag wil. Er is echter een addertje onder het gras. Er is nog geen water op het bedrijventerrein waar dit kantoor in zou moeten drijven.

Het college van burgemeester en wethouders van Gorinchem heeft besloten mee te werken aan een vrijstellingsprocedure om de bouw van dit drijvende kantoor mogelijk te maken. Dit is nodig omdat de bouwplannen in strijd zijn met het huidige bestemmingsplan. De gemeente is echter van mening dat het buwplan past binnen het beleid van zowel rijk, provincie als gemeente. Bovendien heeft de welstandscommissie een positief advies afgegeven.

Het college heeft het Waterschap Rivierenland gevraagd goedkeuring te geven voor het ambitieuze plan. ,,De grote vraag is of ons plan ook daadwerkelijk gerealiseerd kan worden,’’ zegt De Visser. ,,We zijn nog in onderhandeling met de gemeente Gorinchem over de grond. Bovendien, we hebben een flinke plas water nodig. En of die er komt, is niet zeker.’’ Het adviesburo heeft dan ook niet al zijn pijlen op de gemeente Gorinchem gericht. De Visser: ,,We hebben meerdere procedures lopen, bij meerdere gemeenten. Het zou dan ook best kunnen dat we ergens anders gaan bouwen.”

advertentie
advertentie