‘Goede wijn moet karakter hebben’

7 mei 2008 om 00:00 Nieuws

Haar passie voor wijn ontstond per toeval. Na haar studie voor Europees secretaresse besloot Donk naar het buitenland te gaan. Ze kwam bij een wijnboer in Zuid-Frankrijk terecht en verbleef daar maar liefst zeven jaar. ,,Toen ik terug was in Nederland heb ik mij direct ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Ik wilde meer met mijn opgedane kennis gaan doen”, aldus Donk.

GIESSENBURG - Goede geur, smaak en voldoende zuren; balans. Dat zijn volgens Wilma Donk, eigenares van webwinkel ‘Le Grappllion Wijnen’, de ingrediënten voor een goede wijn.

Door Hidde Middelweerd

Op haar site heeft Donk een assortiment van wijnen staan die ze zelf heeft uitgekozen. ,,Ik proef alles eerst zelf en als ik een goede wijn heb gevonden, zet ik die op de site.” Bij elke wijn zet Donk een korte beschrijving neer, zodat haar klanten precies weten ze kunnen verwachten. Het paradepaardje van haar site is het merk Maury. Donk is de enige wijnhandelaar is Nederland die deze wijn aanbiedt. Het assortiment op haar site staat, is echter niet alles wat Donk verkoopt: ,,Op aanvraag kan ik voor bijna elke wijn zorgen.”

De wijnen die Donk aanbiedt komen voornamelijk uit Frankrijk, maar ook wijnen uit Chili, Argentinië en Duitsland zitten in haar assortiment. Zelfs een wijn uit Zuid-Afrika is te koop op haar website.

De klandizie van Le Grappillon bestaat voornamelijk uit particulieren, maar ze zorgt ook voor wijnen in kerstpakketten van bedrijven en levert tevens aan horecabedrijven. Haar klanten zitten in heel het land. ,,Van Maastricht tot Capelle aan de IJssel lever ik. Mijn klanten kunnen de wijn zelf ophalen, maar het kan ook bezorgd worden. Ophalen kunnen ze elke dag van de week doen. Zelfs op zondag ben ik beschikbaar.” De wijnen haalt Donk vooral bij groothandels vandaan, maar ze importeert ook een deel zelf.

Naast de verkoop op haar site verzorgt Donk ook wijnproeverijen en benadert ze haar klanten persoonlijk. Zo staat ze 24 mei met een kraam op de Open Havendag in Gorinchem en geeft ze op de derde dinsdag van oktober haar jaarlijkse primeurproeverij. In de toekomst hoopt Donk meer met haar wijnbedrijf bezig te zijn: ,,Het is één van mijn doelen om meer wijnproeverijen te gaan verzorgen bij de klanten thuis en bij bedrijven. Voor mezelf hoop ik ook dat ik in de komende jaren meer met mijn wijnbedrijf bezig kan zijn en er ook een vast inkomen uit kan halen.”

Voor haar jubileum heeft Donk ook enkele leuke dingen voor haar klanten in petto: ,,Bij aankoop van, heel toepasselijk, tien flessen wijn, krijgen ze twee flessen cadeau. Ook kunnen ze via mijn site een wijnproeverij ter waarde van 255 euro winnen.” Donk kiest de twee extra flessen persoonlijk uit, zodat haar klanten verzekerd zijn van twee flessen die ze lekker zullen vinden.

Meer informatie over ‘Le Grappillon’ is te vinden op www.legrappillon.nl.

advertentie
advertentie