‘We willen er voor de jeugd zijn’

7 mei 2008 om 00:00 Nieuws

Jeugdavonden bestaan al een tijd in de Christengemeente. De afgelopen jaren hebben deze bijeenkomsten echter een flinke ontwikkeling doorgemaakt. De bezoekersaantallen stegen en de organisatie werd meer geprofessionaliseerd. Om deze trend voort te zetten heeft de jeugdafdeling van de Gemeente een eigen naam, logo en website opgezet: de geboorte van Revelations. Revelations is een laagdrempelige organisatie en heeft als doelgroep jongeren tussen de 12 en circa 22 jaar. Johan Klein is één van de initiatiefnemers. ,,Deze avonden zijn bedoeld voor alle jongeren, ongeacht hun achtergrond. Gelovig of ongelovig. We willen een sfeer creëren waar iedereen zichzelf kan zijn en waar ruimte is voor het stellen van vragen en discussie.”

Revelations vernieuwt jeugdavonden H’VELD-G’DAM - Een jong team, live muziek, moderne aankleding en sprekers die de taal van de jeugd verstaan. Dat zijn de ingrediënten van de Revelations Day, waarmee de Hardinxveldse Christengemeente het startschot geeft voor Revelations. ‘Verfrissend en eigentijds’, beloven de organisatoren. Zes jonge mannen en vrouwen telt het team van Revelations, die de jeugdavonden in een nieuw jasje gaat steken. De ‘Revelations Day’ op zaterdag 17 mei betekent de officiële kick-off van het jonge team.

Door Karen Bakker

Revelations richt zich op een eigentijdse verkondiging van geloven in God. Mede geboren uit hun eigen ervaring dat zoeken naar God niet altijd meevalt en vaak gepaard gaat met vragen. ‘Hoe spreek je jongeren aan en hoe kom je met hen in contact?’ Johan: ,,Zelf hebben we als jongere ervaren dat geloven niet altijd meevalt. Samen met de jeugd gaan we op zoek naar antwoorden.” De keuze voor de naam Revelations, wat openbaring of bekend maken betekent, heeft alles te maken met de centrale boodschap die ze hebben. ,,God heeft zich aan ons bekend gemaakt en dat doet Hij nog steeds door de mensen om ons heen”, legt medewerker Dick de Krijger uit. De jeugdavonden gaan één keer in de zes weken plaatsvinden vanaf 19.30 uur in de Gereformeerde kerk aan de Stationsstraat. Elke avond is opgebouwd rond één thema, zoals bijvoorbeeld vriendschap.

Zaterdag 17 mei vindt de aftrap van Revelations plaats met de ‘Revelations Day’. Vanaf 13.00 uur zijn jongeren van 12 tot circa 22 jaar uitgenodigd in de Gereformeerde Kerk aan de Stationsstraat 20. Speciaal voor deze dag is er een workshop dance en graffiti en een zaalvoetbaltoernooi. ,,Geloven is niet alleen een hogere geestelijke zaak, maar ook gewoon een kwestie van samen een potje voetballen”, vindt Dick. Na de workshops is een ‘ludieke actie’ te verwachten. De organisatie laat hier maar weinig over los. ,,Het zal zeker wat verbaasde gezichten gaan opleveren in Hardinxveld”, zegt Johan lachend. Vervolgens is er een gezamenlijke maaltijd met alle deelnemers en is er ‘s avonds een jeugddienst waar Martin Brand zal spreken. Johan: ,,Doel van deze dag is dat we laten zien wie we zijn, wat we doen en dat we er voor de jongeren willen zijn.”

Deelname aan Revelations Day is kosteloos. Opgeven via: www.christengemeente.nl/revelations.

advertentie
advertentie