Promotie niet meer in eigen hand

14 mei 2008 om 00:00 Nieuws

HARDINXVELD - De inmiddels tot luttele millimeters gekortwiekte haardos van Hardinxveld’s wedstrijdsecretaris Jan Huizer gaat een tweetal spannende weken tegemoet. Als de sympathieke bestuurder van de Hardinxveldse voetbalvereniging uiterlijk zondag 25 mei met een glimmende, gladde bol de zomerstop instapt, dan is de ploeg aan de Sluisweg in ieder geval verzekerd van promotie naar de vierde klasse. ,,Als ik die gasten daarmee extra kan motiveren om komende weekeinde in Dinteloord nog een behoorlijk stapje harder te zetten, dan scheer ik bij winst mijn hoofd kaal”, aldus Huizer.

Hardinxveld deelt punten in eerste duel

De realiteit is echter dat Hardinxveld na het 0-0 gelijkspel tegen het Brabantse ODIO de kansen niet meer geheel in eigen hand heeft. Zondag moet in Dinteloord tegen vierde klasser DIVO een zo ruim mogelijke overwinning worden behaald om de druk bij ODIO tot maximale hoogte op te voeren als dat team 25 mei in de laatste thuiswedstrijd tegen DIVO het seizoen afsluit.

Berusting overheerste na afloop op het zonovergoten thuiscomplex, waar vriend en vijand de gasten uit Ossendrecht de meeste aanspraak op winst toedichtten. Het niet benutten van de kansen brak ODIO uiteindelijk op; zelfs een toegekende strafschop in de beginfase van de wedstrijd kreeg bij de gasten de nul niet van het scorebord af. Doelman Manuel Honselaar zag een overtreding in het strafschopgebied op de doorgebroken Mitchel Ellenbaars bestraft met een penalty en een gele kaart. Honselaar: ,,Eerlijk is eerlijk: in het duel raakte ik hem aan de enkel, dus de penalty was terecht. Dat op de lat werd geschoten, hield ons in de wedstrijd.“

Ook aanvoerder Ron van Loon had geen winstkansen gezien tegen de verrassend fris opspelende opponent uit de vijfde klasse B. ,,We misten met Dennis Tims voorin een belangrijk aanspeelpunt. Dit was voor ons het maximaal haalbare. Volgende week gaan we er nog één keer vol voor en moeten dan afwachten waar het schip strandt.”

Hardinxveld’s interim trainer Jan Bakker (normaliter coach van het tweede elftal) zat op de bank voor afwezige hoofdcoach Paul Tims, die met zijn gezin (inclusief zoon Dennis) genoot van een korte vakantie. Bakker was blij dat de klus erop zat: ,,Als je ineens in het diepe wordt gegooid voor zo’n belangrijke wedstrijd is het lastig. Je mist bepaalde automatismen, die er altijd zijn tussen een vaste trainer en zijn groep. Het feit dat wij ook van de tegenstander niets wisten, maakte het alleen maar lastiger. Het was eerder spannend dan fraai, maar ik denk dat wij gezien het wedstrijdbeeld niet mogen klagen met dit gelijke spel.“

Hardinxveld bereidt zich deze week na terugkeer van vader en zoon Tims voor op de meest cruciale wedstrijd van het seizoen. Zondag moet op sportpark De Molenkreek in Dinteloord met een ruime zege op vierdeklasser DIVO een zo hoog mogelijke barrière op worden geworpen voor de concurrentie (aanvang 14.30 uur).

advertentie
advertentie