‘Het gaat om het plezier’

4 juni 2008 om 00:00 Nieuws

De organisatie heeft dit jaar drie mooie nieuwe routes uitgezet van 25, 45 en 100 kilometer. ,,Dit is al het zesde jaar dat we de Rabo Bidon Classic organiseren en de tochten zijn zoals altijd geschikt voor zowel kinderen als senioren, dus voor het hele gezin”, benadrukt Kees Klop. ,,Er is echter wel gedacht aan de getrainde fietsers en wielrenners. Zij kunnen de tour van 100 kilometer afleggen.”

De Rabo Bidon Classic is voor het hele gezin ,,Bij de Rabo Bidon Classic is geen wedstrijdelement ingebouwd. Het gaat niet om de snelheid maar om het plezier en de mooie plekjes die de deelnemers onderweg zien.” Zo omschrijft organisator Kees Klop de jaarlijkse fietstocht vanuit Hardinxveld-Giessendam die zaterdag 14 juni verreden wordt.

De tochten zijn geheel uitgepijld, wat inhoudt dat de mensen gewoon de pijlen kunnen volgen. Voor de zekerheid krijgt iedereen tevens een routebeschrijving mee. Over de te volgen routes wil Klop niets vertellen. ,,Net als elk voorgaand jaar houd ik dat voor me.” Wel wil hij kwijt dat de deelnemers bij de start een verrassing krijgen, onderweg een consumptie met appelgebak én na afloop een mooie herinnering. Tevens worden er prijzen verloot, beschikbaar gesteld door de plaatselijke middenstand.

Fietsliefhebbers kunnen zich op zaterdag 14 juni tussen 9.00 en 12.00 uur inschrijven bij het OKK-gebouw, achter het gemeentehuis (Rijnstraat 1a te Hardinxveld-Giessendam). ,,Er zullen bordjes staan om de weg naar het inschrijfpunt te wijzen. In het OKK-gebouw is ook kleed- en wasgelegenheid. We hopen op een mooie dag met veel tevreden fietsers. Daar doen we het voor”, aldus Klop.

De deelnemers hoeven zich niet te haasten, want tot 18.00 uur kunnen zij hun stempelkaart inleveren. De tochten starten vanaf de Rabobank aan de Peulenstraat 154 in Hardinxveld-Giessendam. Deelname kost 5 euro per persoon.

Voor meer informatie, bellen met Kees Klop (0184) 616 084 of 06-5177 9199 en Leo van Wijngaarden (0184) 411 163.

advertentie
advertentie