Warme prak in Beneden-Hardinxveld

4 juni 2008 om 00:00 Nieuws

H’VELD-G’DAM - De Lange Wei zorgt al meer dan tien jaar dat de warme prak klaarstaat voor de inwoners van de wijk. De bewoners van Beneden-Hardinxveld kunnen sinds maandag ook een beroep doen op het woonzorgcentrum in Boven-Hardinxveld.

In De Lange Wei is namelijk het officiële startsein gegeven voor de levering van warme maaltijden in Beneden-Hardinxveld. Voor De Lange Wei betekent dit een uitbreiding van circa 350 maaltijden per week. Deze mijlpaal werd gevierd onder het genot van een kopje koffie met gebak. Ook de vrijwilligers, de bezorgdienst van de maaltijden van het Sociaal Kultureel Educatief Werk (SKEW), waren uitgenodigd.

,,Door de fusie van Pedaja met stichting Waardenburgh konden de inwoners van Beneden-Hardinxveld alleen nog maar een koelversmaaltijd krijgen. In overleg met het SKEW hebben we besloten dat de klant de keuzemogelijkheid biedt om een warme maaltijd te kunnen gebruiken. In de zorg is er steeds sprake van keuzevrijheid van de klant en die moet er dan ook zijn,” zegt mevrouw Markesteijn, directeur van De Lange Wei.

advertentie
advertentie