Verkenningen in de psychologie

16 juli 2008 om 00:00 Nieuws

De cursus strijkt neer bij verschillende scholen in de psychologie en kijkt bij verschillende psychologische koks in hun keuken, proeven hun producten en maken kennis met hun programma’s. Zo zien de cursisten waar het kan aanbranden en hoe het uiteindelijk toch een goed resultaat oplevert. Toepassing van inzichten uit de psychologie zijn te vinden thuis, op straat, in het verkeer, op school, in het werk en tijdens de vakantie, kortom in het hele leven.

H’VELD-G’DAM - ‘Verkenningen in de psychologie’ is één van de cursussen van het najaarsaanbod van de Stichting voor Sociaal Kultureel Educatief Werk. Bij deze rondvlucht boven de wondere wereld van de psycho-logica krijgen deelnemers een indruk van hoe de mens omgaat met zijn ervaringen op allerlei levensgebieden.

Waarom zijn technieken als coaching, counseling, N.L.P. en de programma’s van dr. Phil zo populair? Wat houden globaal verschillende therapievormen in? Hoe verloopt een rouwproces en waarom vinden we de één sympathiek en kunnen we de ander niet uitstaan? ,,In deze korte cursus zullen niet alle levensvragen beantwoorden worden en wordt niemand meteen psycholoog, maar het is wel leuk om onze inzichten te spiegelen en te zien waar psychologen onze eetlust en motivatie kunnen opwekken”, aldus een woordvoerder van de SKEW. Tijdens de les wordt er ook tijd genomen voor verwijzingen naar actuele zaken bijvoorbeeld uit het tijdschrift psychologie.

Deze cursus start op donderdag 18 september om 19:30 uur SKEW-locatie de Ducdalf, Scheldestraat 1, en kost € 70,00 voor 6 lessen. De les duurt van 19:30 uur tot 21:30 uur. Docent is psycholoog drs. Wim Lötgerink. De vervolgcursus gaat op donderdag 6 november van start. Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Dit kan vanaf nu bij de SKEW, via 0184-612771 of via e-mail: mail@ducdalf.nl onder vermelding van naam, adres en telefoonnummer. Meer informatie: www.ducdalf.nl.

advertentie
advertentie