Krabbel onder overeenkomst

23 juli 2008 om 00:00 Nieuws

Projectontwikkelaar van Houwelingen gaat op de voormalige locatie van de Calvijnschool aan de Merwedestraat een kerkgebouw en twaalf sociale huurwoningen realiseren. Het kerkgebouw komt in gebruik bij de Gereformeerde Kerk. Omnivera gaat de woningen verhuren.

H’VELD-G’DAM - De vier partners zaten vorige week om de tafel in het gemeentehuis en de handtekeningen konden worden gezet. De samenwerkingsovereenkomst ‘Herontwikkeling van de locatie Calvijnschool en locatie Buitendams’ lag op tafel en de gemeente Hardinxveld-Giessendam, projectontwikkelaar B.M. van Houwelingen, de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) en de woningstichting Omnivera zetten allen hun krabbel. Een ferme handdruk bezegelde de samenwerking.

Er komen bij de nieuwe kerk zo’n 40 parkeerplaatsen. Daarnaast is door de gemeente en het kerkbestuur afgesproken dat kerkgangers de parkeerplaatsen achter het gemeentehuis mogen gebruiken.

Op de huidige locatie van het kerkgebouw aan de Buitendams is Van Houwelingen van plan ruim veertig appartementen te bouwen.

Als de vrijstellingsprocedure volgens schema wordt afgewikkeld start de bouw aan de Merwedestraat in 2009. Pas als de nieuwe kerk hier in gebruik genomen kan worden, start de herontwikkeling en realisering van het project aan de Buitendams, naar verwachting in 2010.

advertentie
advertentie