‘We doen ‘t goed of we doen ‘t niet’

6 augustus 2008 om 00:00 Nieuws

Restaurant Het Gevoel bestaat een jaar en nu al komen mensen van heinde en verre er eten.

H’VELD-G’DAM - Ze leerden elkaar kennen op de middelbare school en hebben nu samen een restaurant. Rutger Smits als eigenaar en gastheer en Ronald de Jongh als rechterhand en chef kok, geven gasten in de eerste plaats ‘een goed gevoel’.

Door Miranda Buiteman

Rutger en Ronald zijn in Hardinxveld begonnen, omdat er volgens hen vraag was naar iets nieuws. Het zijn twee mannen met nieuwe ideeën en veel enthousiasme en dat wilden ze verkopen. „Je leert ook veel door bij andere restaurants te kijken en te eten”, vertelt Ronald. Het Gevoel is een restaurant met eerlijke producten, alles wordt vers bereid, elke dag weer.

„Vanaf het begin draait het restaurant ontzettend goed. Veel mensen waren benieuwd hoe het na de verbouwing geworden was. De mond-tot-mond reclame werkt uitstekend. Het is al zo druk dat mensen voor het weekend ruim van te voren moeten reserveren. Doordat we door het Algemeen Dagblad zijn beoordeeld door de Gouden Pollepel komen ook mensen van verder uit de regio om bij ons te eten, vertelt Rutger. Het restaurant is nu goed bekend in de omgeving en ook verder in Nederland. Ronald: „Ik kende de Gouden Pollepel niet, maar blijkbaar slaat dat goed aan. De gasten komen nu nog met de krant van een half jaar geleden aan zetten om bij ons te komen eten.”

Het restaurant heeft elke drie maanden een nieuwe kaart. ,,Ook is er iedere dag een Menu du Chef. Dit is een verrassingsmenu om de mensen eens kennis te laten maken met gerechten die zij zelf niet direct van de kaart zouden kiezen. Een wisseling van gerechten en de producten die op dat moment in het seizoen op hun best zijn, die komen in het menu du Chef. Onze kracht is toch wel dat we niet allemaal van die tierlantijntjes op het bord stoppen om het bord vol te krijgen. Puur is wel het juiste woord voor ons eten. De mensen komen ook steeds vaker dit 3-, 4- of 5-gangen menu eten. Deze menu’s gaan vaak gepaard met een bijpassend wijn arrangement. ‘We doen het goed of we doen het niet’ is dan ook ons motto”, zegt Ronald. Dit motto wordt ook doorgevoerd in de lunchkaart die door de weeks gevoerd wordt.

Rutger: „Het leuke is dat we elke dag wel een vaste gast hebben. Soms zijn we helemaal vol geboekt voor een groot gezelschap en dan brengen wij het eten bij hem thuis. Iets wat ook erg aanslaat is onze dinerbon die mensen aan elkaar geven als cadeau of als relatiegeschenk.”

Het restaurant is geopend van woensdag t/m vrijdag van 11.30 tot 24.00 uur en zaterdag en zondag van 17.00 tot 24.00 uur. Zondag 17 augustus gaat Het Gevoel voor twee weken (tot 3 september)

u Restaurant het Gevoel, Peulenstraat 137, 0184-622226, www.het-gevoel.nl.

advertentie
advertentie