Oekraïense koormuziek tijdens concert

17 september 2008 om 00:00 Nieuws

H’VELD-G’DAM - Muziekvereniging Eendracht Maakt Sterk wil in november tijdens een orkest op concours bewijzen dat zij tot de beste amateurorkesten van Nederland behoort. Tijdens het jaarlijkse Rabo-concert in het Hervormd Centrum kunnen belangstellenden zaterdag 25 oktober alvast de kwaliteiten van EMS op waarde schatten. De muzikale avond staat in het teken van de Slavische muziek. Het Lysenko koor verzorgt daarom haar medewerking aan het concert.

Het Lysenko koor komt uit Nieuwegein en staat onder leiding van Irina Gorvanko. Het repertoire bestaat voornamelijk uit Oekraïense kerkliederen. Het koor treedt dan ook veel op in kerkdiensten in binnen- en buitenland. In september verzorgt het koor een concerttour door de Oekraïne. Het Rabo-concert begint om 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur. Kaarten voor dit Rabo-concert kosten € 7,50. Leden van de Rabobank kunnen al voor € 5 naar binnen. Toegangsbewijzen kunnen bij de Rabobank aan de Peulenstraat worden gekocht.

Zoals bekend behoort EMS, onder leiding van Alphons van Stenis, tot de beste amateurorkesten in Nederland. Dit mag het orkest in november weer bewijzen, want dan gaat EMS op concours in Valkenswaard. Op het programma staat muziek die geschreven is door componisten uit Oost-Europa.

advertentie
advertentie