Geloofsbijeenkomst in De Wielewaal

17 september 2008 om 00:00 Nieuws

H’VELD-G’DAM - ,,Zestig à zeventig mensen hebben besloten Jezus te volgen. Eén bezoeker is genezen van een hernia, een ander is verlost van oogklachten. Daarnaast zijn huwelijken hersteld.” De vrienden Gertjan van Ravenswaaij, Johan van Ooijen en Ruben Bikker van de stichting Vissers van Mensen waren eind juni behoorlijk onder de indruk van hun geloofsbijeenkomst in de Sliedrechtse Lockhorst. Daar werden vragen beantwoord als ‘Waarom leef ik, bestaat God of hoe word ik echt gelukkig?’. Op 26 en 27 september houdt VVM in sporthal De Wielewaal in Hardinxveld-Giessendam een geloofsbijeenkomst. Vrijdagavond treedt Sharon Kips, winnares van het televisieprogramma X-factor, op. Jongeren die zich van te voren aanmelden voor die avond door naam en leeftijd naar limo@vvm.nu te mailen maken kans om door Sharon met een limousine te worden opgehaald voor het concert.

Door Marjanne Dijkstra

,,Ik vind het nogal wat als iemand zegt dat Hij de Zoon van God is. Of je vindt Hem om die uitspraak een leugenachtige arrogante hufter of Hij vertelt gewoon de waarheid.” Aan het woord is Gertjan van Ravenswaaij die samen met zijn vrienden Johan van Ooijen en Ruben Bikker het gezicht vormt van de stichting Vissers van Mensen. Stichting Vissers van Mensen bestaat sinds februari van dit jaar en is ontstaan doordat evangelisten van verschillende kerken bij elkaar kwamen.

Ruben legt uit dat de naamkeuze voor de stichting even moeilijk was. ,,Johan en ik verschilden van mening over de naam en ik bad tot God dat Hij me de oplossing zou wijzen. Toen we in Alblasserdam aan het evangeliseren waren, haalden we een loempia. Die meneer zei: ‘Jullie zijn net eens soort vissers; sommigen vissen op krab, anderen op paling en jullie vissen mensen’. Zo werden we allebei overtuigd dat dit de juiste naam was voor de stichting.” De bedoeling van de stichting is om in heel de Alblasserwaard de boodschap van God te brengen. ,,Veel evangelisten gaan daarvoor naar het buitenland, maar wij blijven hier. We spreken niet voor niets Nederlands”, vertelt Ruben.

Waar Gertjan zich vooral bezig houdt met de communicatie en pr van de stichting staan Ruben en Johan elke dag in de regio op straat om de boodschap van Jezus te verkondigen. Johan: ,,Elke dag gaan we rond een uur of tien de straat op en vertellen we mensen wie Jezus is. Daarbij vertellen we soms verhalen uit de Bijbel of halen we voorbeelden uit ons eigen leven aan. Wij hebben het ook niet altijd makkelijk gehad, maar uiteindelijk hebben we toch voor Jezus gekozen. Hij wacht op je tot je voor Hem kiest.”

De mannen krijgen niet altijd positieve reacties op hun verhalen op straat. ,,Ik ben wel eens verrot gevloekt als ik iemand vertelde dat Jezus ook van hem of haar houdt. Het kan natuurlijk zo zijn dat mensen een nare ervaring hebben met Jezus of met de kerk als instituut. Dat is jammer, maar mensen binnen een kerk maken ook fouten. Vooral in deze streek denken mensen dat God een straffende God is, maar Hij is juist liefde. Hij houdt zoveel van mensen dat Hij Zijn Zoon heeft gegeven.”

Naast evangelisatie houdt de stichting zich bezig met het organiseren van grote meetings, zoals die in De Wielewaal en afgelopen juni in de Lockhorst. ,,Met goede muziek, een aantal sprekers en mensen die bijzondere ervaringen hebben met God, willen we proberen antwoord te geven op vragen. Het moet voor veel mensen een eerste ontmoeting met Jezus zijn”, vertelt Johan. Vrijheid is heel belangrijk voor de mannen van VVM. Gertjan: ,,Nederland is het land waar de meeste antidepressiva wordt gebruikt. Mensen denken dat geld, seks en macht gelukkig maakt.” Ruben vult aan: ,,Je kan nog zoveel geld hebben en doen of laten waar je zin in hebt maar als je Jezus niet kent heb je geen echte vrijheid.”

Tijdens het tweedaagse feestje zijn vooral mensen welkom die niets hebben met het geloof, maar wel met vragen zitten. ,,Mensen met levensvragen, problemen of zieke mensen mogen komen en we proberen antwoord te geven op hun vragen”, aldus Johan. Vrijdag treedt zangeres Sharon Kips op en wordt de avond muzikaal omlijst door de jongerenband Free@last en zaterdag speelt de band Yadah. Eerder op de zaterdag is er een concert van Ben Ketting en de Kids Crew, bekend van het televisieprogramma Prinsen en Prinsessen. De kindermiddag met poffertjesfeest begint om 12.00 uur. Meer informatie over de VVM of de dagen in De Wielewaal: www.vvm.nu.

advertentie
advertentie