Stoelen tekort op feest van de eeuw

1 oktober 2008 om 00:00 Nieuws

Directeur Ad van Herk benadrukte in zijn toespraak het belang van de sfeer binnen het familiebedrijf die in hoge mate de kwaliteit van het product bepaald. Niet alleen in de regio, maar ook ver daarbuiten staat aannemer Stout bekend om die kwaliteit. Om de relatie met de jeugd en dus de toekomstige medewerkers te versterken schreef Stout een ontwerp wedstrijd uit voor scholen uit de regio, voor een kunstwerk bij het nieuwe hoofdkantoor in Hardinxveld.

H’VELD-G’DAM - Stoelen tekort en zaal bijna te klein voor de ruim vijftienhonderd gasten op het Eeuwfeest van de Hardinxveldse bouwonderneming Stout. Op overweldigende wijze hebben personeel en klanten afgelopen donderdag de unieke verjaardag van de 100 jaar oude bouwer gevierd in de Gorcumse evenementenhal.

Door Chris Wijmans

Voorzitter Bouwend Nederland Elco Brinkman kon bij deze gelegenheid melden dat het Develstijn College uit Zwijndrecht die nek aan nek race gewonnen had met een opvallend ontwerp als ‘blikvanger’ langs de snelweg. Insula college uit Dordrecht en Lage Waard uit Papendrecht werden tweede en derde. Het 100jarig bestaan van bouwonderneming Stout is ook vastgelegd in een boek met veel uniek fotomateriaal. Het eerste exemplaar werd door directeur Ad van Herk met zichtbaar genoegen overhandigd aan ‘huisvriend’ Hans Wiegel. De oud-minister en politicus richtte zich daarna op zijn welbekende en onnavolgbare wijze tot het publiek.

Na de inleidingen vond in de aangrenzende feestzaal een feest plaats dat de bijzondere dag in alle opzichten eer aandeed. Een super optreden van Trijntje Oosterhuis bracht de stemming er onder de vele honderden aanwezigen snel in.

Bij de komst van Jan Smit daarna gingen als vanzelf de handen in de lucht. Personeel en klanten van bouwondernemer Stout kunnen terugkijken op een zeer geslaagde verjaardag.

advertentie
advertentie