HKC faalt wederom

8 februari 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - HKC vertrok naar Kinderdijk om revanche te nemen na de slechte wedstrijd van vorige week. Kinderdijk, dat nog kans heeft op de titel, was echter vastberaden om de punten in eigen huis te houden. Dat deden ze goed. Bij het eindsignaal stond er een stand van 17- 8 op het scorebord. Teleurstellend voor de Hardinxveldse korfballers en trouwe supporters.

Kinderdijk begon scherp en wist in de eerste aanval te scoren. HKC had goede aanvallen maar kwam niet tot scoren. Bij Kinderdijk duurde het in deze fase echter ook even voor er weer gescoord werd en daardoor kon HKC toch op 1-1 komen. Dit was gelijk de laatste keer dat de Rabobank-formatie op gelijke hoogte wist te komen. Kinderdijk werkte hard en zette HKC op een 6-1 achterstand. HKC bleef het proberen maar kon het gat in de korf niet vinden. Ook toen Kinderdijk in de periode net voor rust zelf even niet tot score kon komen maakte HKC daar geen gebruik van. Met een stand van 9 - 3 ging HKC de kleedkamer in om een plan te smeden voor de tweede helft.

Dat ultieme plan bleef uit. Het wedstrijdbeeld bleef exact hetzelfde als voor de rust. HKC zakte steeds verder weg en maakte plaatsfout na plaatsfout. Kinderdijk hield daardoor veel balbezit en bleef makkelijk scoren.