De Hoeksteen weer kampioen schoolschaken

8 februari 2009 om 00:00 Nieuws

GIESSENBURG - Het jeugdschaken maakt een moeilijke tijd door. Dit was ook te merken op het onlangs door schaakclub De Giessen georganiseerde schoolschaakkampioenschap voor de basisscholen van Giessenburg en omstreken. Was De Til in de hoogtijdagen nog afgeladen vol met zo’n dertig schoolteams, nu was sprake van een absoluut dieptepunt en hadden er maar slechts vijf teams van drie scholen de moeite genomen om de gang naar De Til te maken. Met één traditie werd niet gebroken: De Hoeksteen uit Giessenburg werd weer kampioen, voor de zevende achtereenvolgende keer.

Ondanks de tegenvallende belangstelling werd er lustig op los geschaakt. Het beeld van de afgelopen jaren, een oppermachtige De Hoeksteen uit Giessenburg, was nog steeds hetzelfde. Zij mogen op 14 maart deelnemen aan het regionale schoolschaakkampioenschap in Amersfoort, georganiseerd door de Stichts Gooise Schaakbond. De beste teams uit dit kampioenschap mogen vervolgens deelnemen aan het Nederlands kampioenschap voor basisscholen.

De organisatie hoopt dat volgend jaar, naast meer schoolteams, ook andere schoolteams zich kunnen mengen in de strijd om het kampioenschap.

De eindstand is als volgt:

1. De Hoeksteen 1 uit Giessenburg: 8 matchpunten, 14,0 bordpunten

2. De Hoeksteen 2 uit Giessenburg: 5 matchpunten, 10,5 bordpunten

3. De Hoeksteen 3 uit Giessenburg: 5 matchpunten, 8,0 bordpunten

4. Eben Haezer 1 uit Ottoland: 2 matchpunten, 3,0 bordpunten

5. Ichtusschool 1 uit Hardinxveld-Giessendam: 0 matchpunten, 4,5 bordpunten

Op de foto het winnende team, met vlnr: Andries Boer, Gijs Loeve, Jelle Duijm, Peterjan Schakel en Tijmen Schakel.

advertentie
advertentie