Marijke Bongers: Van mode tot kunst

12 februari 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Marijke Bongers praat donderdag 19 februari over de ontwikkeling van haar vroegere werk in de mode naar haar huidige werkzaamheden in de kunst. Tijdens de lezing 'Van mode tot kunst' van Christelijk maatschappelijke vrouwenbeweging Passage legt ze uit hoe ze tegenwoordig werkt. De lezing wordt ondersteund met een beeldpresentatie en Bongers neemt werk en experimenten mee. De samenkomst vindt plaats in de Ontmoetingsruimte van de Gereformeerde Kerk, Stationsstraat 20 en begint om 19.45 uur.

Marijke Bongers is geboren in Hardinxveld-Giessendam (1963). Na haar mode-opleiding heeft ze les gegeven in het maken van kleding en opende ze haar galerie/atelier in de Peulenstraat. Ze organiseerde exposities en maakte zijden bruids -en avondkleding. Om vrijer te kunnen werken is ze daarna met theaterkostuums en het ontwerpen van stoffen voor een trendbureau aan het werk geweest. Daarna ging ze steeds meer de kunstrichting uit. Kunstenaar zijn was als kind al haar droom. In veel van haar kunstwerken zijn wel nog steeds stiksels, borduursels en textiel te zien.

Voor Bongers is het maken van kunst het verwerken van wat haar intens bezig houdt. Kunst als middel om gedachten te ordenen en een extra taal om uiting te geven aan overtuigingen en gevoelens. Haar werken zijn in binnen -en buitenland al vele malen tentoongesteld. Naast haar werk dat in een galerie of museum wordt geëxposeerd wordt ze regelmatig gevraagd voor kunstprojecten op scholen of met een maatschappelijk doel. Afgelopen zomer is ze in een kunstcentrum in Finland geweest waar ze deelnam aan een symposium over kunst in de natuur. Haar werk is daar te zien in het Labyrinth, de beeldentuin van het centrum.

De entree voor niet-leden is € 4.

advertentie
advertentie