‘De service is hetzelfde gebleven’

18 februari 2009 om 00:00 Nieuws

ALBLASSERDAM - ,,Ik heb vanmorgen goed nieuws gekregen van een delegatie van SsangYong uit Zuid-Korea die we op bezoek hebben gehad.” Aan het woord is Dave Moerman, sinds 1 januari van dit jaar eigenaar/directeur van Moerman Jansen bv, gevestigd aan de Edisonweg 54 in Alblasserdam. Het bedrijf is officiële dealer van de automerken Mazda, SsangYong en Isuzu en levert bovendien goed gekwalificeerde occasions van bekende merken. Samen met salesmanager Rob Doruyter vertelt hij over de samensmelting van de twee bedrijven: Mazda Jansen uit Alblasserdam en Auto Moerman uit Papendrecht.

Moerman Jansen is gevestigd op een piepklein stukje Alblasserdam aan de Papendrechtse zijde van de rijksweg A15. ,,Dit levert nogal eens zoekwerk op omdat veel mensen ons zoeken op het grote industrieterrein aan de Alblasserdamse kant”, legt Dave uit. De heren willen als eerste benadrukken dat weliswaar een samenvoeging heeft plaatsgevonden, maar dat er wezenlijk niets is veranderd. ,,Ik wilde uitbreiden, maar dat was in Papendrecht niet mogelijk omdat alle omliggende panden bezet waren. Ik ben dan ook blij dat Herman en Tineke Schrier - Jansen het bedrijf wilden verkopen”, aldus de nieuwe eigenaar. ,,De meeste vertrouwde gezichten uit Papendrecht en Alblasserdam zijn gebleven, al hebben er wel wat functieverschuivingen plaatsgevonden. De service is uiteraard hetzelfde gebleven”, verzekert Rob.

Dave is zeer tevreden over het nieuws dat hij zojuist te horen heeft gekregen. ,,Na een moeizame periode heeft SsangYong de productie hervat. Dat betekent dat over een maand of twee de Kyron en de Rexton weer leverbaar zijn. Het is uiteraard al wel mogelijk een proefrit in onze stoere SUV’s te maken”, meldt hij. ,,Eind dit jaar wordt trouwens een nieuw, kleiner model op de markt gebracht met zuinige benzine- en dieselmotoren.”

,,Verder hopen we dat we tijdens ons openingsfeest, dat voor komend voorjaar op het programma staat, de nieuwe Mazda 3 kunnen introduceren”, vult Rob aan. ,,We kunnen trouwens een uitgebreide range aan modellen leveren. Van compacte personenwagens tot de eerder genoemde SUV’s én pick-ups en lichte vrachtwagens van het Japanse merk Isuzu.”

Plannen zijn er genoeg. ,,We hebben al een begin gemaakt met de verdere uitbreiding van ons assortiment streng geselecteerde dealeronderhouden occasions. We denken aan een gemiddelde voorraad van rond de vijftig auto’s. Op de website bestelwagen.nl bieden we gebruikte bestelwagens aan die aan dezelfde normen voldoen als onze overige occasions. Al met al zien we de toekomst positief tegemoet.”

Het bedrijf beschikt over een grote en goed uitgeruste werkplaats en een fraaie showroom. Het ruime parkeerterrein biedt plaats aan voorraadauto’s en occasions, maar ook aan auto’s van klanten en gasten. Moerman Jansen is telefonisch bereikbaar via 078-6446444.

advertentie
advertentie