De Akker vestigt zich niet in Hardinxveld-Giessendam

20 februari 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - SBO De Akker vestigt geen school in Hardinxveld-Giessendam. Het bestuur van de school voor speciaal (basis) onderwijs op reformatorische grondslag wacht een (mogelijke) verhuizing naar de Uranusstraat niet af en heeft gekozen voor een locatie in Sliedrecht.

De plannen rondom de nieuwbouw van de Koningin Wilhelminaschool en de Akker lopen al enige tijd vertraging op, doordat bij de gemeente een herbezinning plaatsvindt voor de bebouwing op de huidige locatie van de Koningin Wilhelminaschool (foto). Daar zou in de oorspronkelijke plannen een appartementencomplex van tien woonlagen moeten verrijzen. Vanwege de massale weerstand vanuit de bevolking liggen deze plannen nu opnieuw op de teken- en rekentafels. Deze periode is door de directie en het bestuur van SBO school de Akker ook gebruikt om zich te bezinnen op de actuele situatie. ,,De huisvestingsproblematiek van de Akker is urgent. Realisatie van nieuwe huisvesting is om deze reden dan ook niet langer uit te stellen. Binnen de gemeente Sliedrecht zijn er op dit moment mogelijkheden om op kortere termijn te starten met nieuwbouw, in samenwerking met de kerkbouw voor de Gereformeerde Gemeente en de zorginstelling Cedrah (voormalige SGZZH). Het bestuur van de Akker heeft dan ook besloten om de bouwplannen in Hardinxveld-Giessendam stop te zetten en alle prioriteiten te geven aan het project in Sliedrecht", meldde het Hardinxveldse college van b & w gisterochtend in het maandelijkse persgesprek. Op 4 maart licht het bestuur van de Akker haar besluit nader toe aan de wethouders Teun Sluimer en Cor de Jong.

Het gemeentebestuur heeft nog steeds de intentie om vanaf het tweede kwartaal van 2010 te starten met de sloop- en bouwwerkzaamheden voor de Koningin Wilhelminaschool. Naar aanleiding van een heroriëntatie op de stedenbouwkundige invulling en actuele ontwikkeling vindt op dit moment wel nader onderzoek plaats naar de (financiële) haalbaarheid van het project KWS / Het Fort, waar de Akker onderdeel van uitmaakte.

advertentie
advertentie