Museum De Koperen Knop Tweede Paasdag open

3 april 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Het is lente. Iedereen krijgt de kriebels om er weer op uit te trekken. Daarom is museum De Koperen Knop op Tweede Paasdag van 13.00 tot 17.00 uur open.

De expositie van dit moment gaat over 100 jaar kunststof. Oude en nieuwe kunststoffen zijn er te zien, te kust en te keur. Daarbij zijn heel wat voorwerpen die herinneringen oproepen. Herinneringen aan vervlogen tijden. Herkenbaarheid zal bij veel bezoekers aan de expositie een rol gaan spelen. Daarnaast is een bezoek aan de museumtuin beslist de moeite waard. De grienden zijn opnieuw aangeplant en de boomgaard wordt verder uitgebreid met nog meer bijzondere soorten fruitbomen.

Voor wie wat verder wil wandelen is er de ‘knoppenroute’, van 4,5 kilometer, over de Giessendamse Tiendweg, door de Alblasserwaardse natuur. De route is gratis verkrijgbaar in het museum. Natuurlijks is ook in de VVV-folderservicepost het nodige te vinden over routes in de streek.

Naast deze speciale opening kunnen belangstellenden het museum aan Binnendams 6 bezoeken op dinsdag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. Voor inlichtingen, groepsreserveringen, trouwreportages, huwelijksbevestigingen: 0184-611366. Meer informatie op de website www.koperenknop.nl.

advertentie
advertentie