Succesvol seizoen met hoofdprijs voor sterk Hardinxveld

3 mei 2009 om 00:00 Nieuws

Hardinxveld sluit competitie in derde klasse ongeslagen af

H'VELD-G'DAM - Hardinxveld heeft na het kampioenschap dat al eerder binnen werd gehaald afgelopen zaterdag afscheid genomen van de derde klasse. De ploeg van trainer Ton Heijstek heeft ook in de laatste wedstrijd van het seizoen de ongeslagen status vastgehouden. Tegen het al gedegradeerde Heukelum begon Hardinxveld te lichtzinnig aan het duel maar stelde na een achterstand alsnog orde op zaken met een 3-1 overwinning en voerde zo het puntentotaal op tot maar liefst 58 uit 22 wedstrijden.

In de laatste competitiewedstrijd was het klassement voor beide ploegen al gemaakt en konden Hardinxveld als kampioen en het reeds gedegradeerde Heukelum vrijuit spelen. In de eerste helft begon Hardinxveld met dat uitgangspunt wat te gemakzuchtig aan het duel. De ploeg had aan de eigen Sluisweg wel het initiatief maar sprong slordig om met de kansen. De gasten deden hun uiterste best om een goed resultaat neer te zetten tegen Hardinxveld dat zonder scherpte speelde. Tot de rust hielden de partijen elkaar op die manier doelpuntloos in evenwicht. De ploeg van Sportshop André Vlot werd direct na de pauze gewaarschuwd toen doelman Marco van der Linden een uithaal van Heukelum met de voet moest redden. Uit een voorzet kopte Bram Boon namens de bezoekers keihard bij de eerste paal wel de 0-1 binnen. Aan de andere kant schoof de in het centrum opgedoken Leon Kazen de bal tegen de paal. Pas met het inbrengen van assistent-trainer en oudgediende Leo van Linden kantelde de wedstrijd echt richting Hardinxveld. De door hem in de ruimte aangespeelde Stefan Kant bediende Richard Zwakhals die recht voor het doel hard uithaalde voor de gelijkmaker. Opnieuw stond de routinier aan de basis van een aanval over veel schijven waarin Dennis Vogel het luchtduel van de doelman won en Leon Kazen afgemeten 2-1 binnen de palen schoof. De in de slotfase ongrijpbare Wouter Romeijn liet de tegenstander zijn hielen zien en speelde Stefan Kant aan die de doelman uitspeelde en beheerst 3-1 aantekende. Daarmee stond alsnog een uitslag op het scorebord die past bij de status van een ongeslagen kampioen. Met maar liefst 58 punten uit 22 competitiewedstrijden blijkt Hardinxveld en passant de best presterende derde klasser van heel Nederland. Andere beslissingen die vielen waren de nacompetitieplaatsen om promotie voor Dubbeldam, Pelikaan en W.N.C. Naast de degradanten Papendrecht en Heukelum moet A.S.H. nog gaan strijden voor lijfsbehoud.

Voor Hardinxveld wacht volgend seizoen de uitdaging in de tweede klasse en dat is een meer dan verdiende beloning voor het zo succesvol presterende kampioensteam van trainer Ton Heijstek.

Opstelling: Marco v.d. Linden, Xander van Krieken (68’Leo v.d. Linden), Jeroen Bakker, Martijn Biemans, Danny den Haan (46’John den Dikken), Leon Kazen, Michel Roza, Wouter Romeijn, Richard Zwakhals, Stefan Kant, Dennis Vogel.

advertentie
advertentie