Koninginnecross waar spektakel

6 mei 2009 om 00:00 Nieuws

H’VELD-G’DAM - Ruim 170 motorcrossers en 32 bromfietsers hebben afgelopen donderdag deelgenomen aan de Koninginnecross op De Belt. De vele uren arbeid om het circuit in topconditie te krijgen betaalden zich uit.

Motorcrossers strijden voor elke centimeter

De training schoot om 11.00 uur uit de startblokken. De deelnemers hadden circa vijftien minuten de tijd om de baan te verkennen en eventueel hun motor af te stellen. Rond de klok van 12.00 uur viel het starthek voor de eerste keer en gingen de coureurs van start. In alle klassen werd erg hard gereden, gevochten voor elke centimeter en werd tot de finish gestreden voor een podiumplaats. Ook de bromfietsklasse was dit jaar een groot succes. Talentvolle snelheidsfanaten bonden met hun omgebouwde crossbrommers de strijd aan. Wat tot een groot spektakel leidde. Zo’n dertig vrouwen streden voor wat ze waard waren in een aparte damesklasse. Na afloop werden alle kampioenen gehuldigd. Ze ontvingen een mooie bokaal, een bos bloemen en een premie, die door het bedrijfsleven beschikbaar zijn gesteld. Het bestuur van Motorcrossvereniging Hardinxveld bedankt alle sponsoren, vrijwilligers, omwonenden en de mensen van de Eerste Hulp voor hun begrip en medewerking.

Hierbij een overzicht van alle winnaars in de verschillende klassen: P.W.: Shannon Meteholy; 65 cc lage wielen: Tom Kelders; 65 cc hoge wielen: Jordan Lee van Maaren; 85 cc lage wielen: Reno v/d Leest; 85 cc hoge wielen: Robin Ramselaar; 125 cc: Johan Sep; 250 cc: Peter Blankemeijer; Promotie: Lennart van Houwelingen; Senioren: Amel Advokaat; Veteranen: Peter van Eek; Liefhebbers: John v/d Linden; Dames: Kendra van Eek; Brommers: Gerard van Helden.

Surf voor actuele informatie over De Belt naar de site www.mcvhardinxveld.nl.

advertentie
advertentie