Eerste schaakteam De Giessen in degradatiezorgen

15 mei 2009 om 00:00 Nieuws

GIESSENBURG - De schakers van De Giessen moeten plaatsnemen in de wachtkamer. Door een 5-3 nederlaag tegen Woerden eindigen de Giessenburgers mogelijk als slechtste nummer negen van de vier tweede klassen. Dit zou degradatie betekenen.

Alleen Marcel van Wingerden en Arjo van Houwelingen wisten aan de onderste twee borden te winnen. De sterke aanwinsten dit seizoen, Bert van Hees en Arjan Uittenbogaard, kwamen tot remise waarmee de eindstand op een 5-3 overwinning uitkwam voor Woerden. Hierdoor zijn de schakers in de strijd tegen degradatie afhankelijk van de resultaten in de andere poules.

In de interne competitie was het vlot gedaan met de zes partijen die op het programma stonden. De sterk spelende Rob van Driel bood knap tegenstand tegen Kasper Euser en had in het eindspel nog mogelijkheden om het op remise te houden, maar de betere techniek van Euser gaf uiteindelijk de doorslag. Ook Henk van Houwelingen verweerde zich dapper tegen Jaco Vonk maar kon niet verhinderen dat zijn stelling steeds verder onder druk kwam te staan en er niets anders overbleef dan een nul te noteren en Vonk te feliciteren.

Ton Boot wist weer een overwinning bij te boeken. De nestor hervindt tegen het eind van het seizoen weer de vorm en ditmaal was Donkersloot kansloos.

advertentie
advertentie