Lionsclub golft voor goede doelen

20 mei 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - De Lionsclub Alblasserwaard Tablis heeft tijdens het jaarlijkse golftoernooi gelden bijeengebracht voor bestrijding van blindheid in Afrika en Azië. Door samenwerking van de Stichting Lions Werkgroep Blinden en de Wilde Ganzen in het project Fight for Sight kon het voor dit project bestemde geld worden verhoogd tot ruim €13.000.

Nieuw dit jaar was de veiling van kunstwerken die door de leden waren ingebracht. Door dit laatste kon ook nog eens € 3.000 bijeen worden gebracht en worden toegevoegd aan het bedrag van € 5.000, dat is bestemd voor goede doelen in de Alblasserwaard.Het toernooi vond plaats op de Golfbaan Landgoed Bergvliet in Oosterhout. Van de 22 flights die deelnamen aan het evenement is het team van Riwal B.V. uit Dordrecht winnaar geworden.

Fight for Sight is een project dat blindheid bestrijdt in Aziatische en Afrikaanse ontwikkelingslanden. De wereld kent vele miljoenen blinden en nog veel meer mensen met een visuele handicap. In Fight for Sight werken de Stichting Lions Werkgroep Blinden en de Wilde Ganzen samen. Door de inbreng van de Wilde Ganzen wordt de verkregen opbrengst verhoogd. Met de opbrengst van dit golftoernooi kunnen ruim 260 oogoperaties worden uitgevoerd. Blindheid lijdt tot grote armoede, doordat tachtig procent van de blinden geen werk heeft en negentig procent van de blinde kinderen niet naar school kan. Door een vrij eenvoudige oogoperatie kan in twee van de drie gevallen deze blindheid worden verholpen. Dat levert een belangrijke positieve bijdrage aan de economie van de bedtreffende landen, doordat de genezen mensen zelf in hun onderhoud kunnen voorzien.

Door het golftoernooi en de daaraan gekoppelde kunstveiling kon een bedrag van € 8.000 bijeen worden gebracht, die geheel ten goede komen aan organisaties in de Alblasserwaard. Verenigingen en stichtingen in deze regio doen met regelmaat beroep op de Lionsclub Alblasserwaard Tablis om een bijdrage in voor hen zelf - net - niet haalbare projecten. Dankzij de steun vanuit activiteiten zoals dit golftoernooi kunnen deze projecten worden ondersteund.

advertentie
advertentie