Persoonsgebonden budget in De Til

20 mei 2009 om 00:00 Nieuws

GIESSENBURG - In De Til, Breestraat 1, wordt woensdag 27 mei een mantelzorgsalon gehouden die volledig in het teken staat van het Persoonsgebonden Budget. De bijeenkomst wordt begeleid door H. Wieringa van MEE Zuid-Holland Zuid.

De AWBZ is sinds 1 januari 2009 veranderd. De functies ondersteunende en activerende begeleiding en behandeling worden samengevoegd tot twee nieuwe functies: begeleiding en behandeling. Alleen mensen met matige of ernstige beperkingen krijgen nog AWBZ-begeleiding. Een groep mensen verliest in 2009 het recht op AWBZ-begeleiding. Voor deze mensen is een gewenningsperiode van maximaal zes maanden. Daarnaast kunnen zij voor ondersteuning terecht bij MEE. De ondersteuning is tijdelijk en vervangt niet de ondersteunende of activerende begeleiding.

Tijdens de bijeenkomst in De Til kunnen vragen worden gesteld en met andere mantelzorgers informatie of ervaringen worden uitgewisseld. Alle mantelzorgers uit Giessenlanden zijn welkom. Aanmelden kan vóór vrijdag 21 mei via MEE Zuid Holland Zuid: 0900-2020672 of gaby.tjin@meezhz.nl.

advertentie
advertentie