Hoofdrol voor Van Ooijen in districtskampioenschap

2 juni 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Veel prijzen had hij al gewonnen in zijn lange carrière, maar een hoofdprijs bij een districtskampioenschap voor elite-renners ontbrak nog op de palmarès bij de 41-jarige André van Reek uit Nieuw Vennep. De veteraan wist op de Tweede Pinksterdag bij de Districtskampioenschappen van Zuid Holland, vallend onder de overkoepelende noemer Ronde van Hardinxveld-Giessendam, dit hiaat op zijn erelijst meer dan uitstekend op te vullen. In de eindspurt van de groep van elf renners wist hij favorieten als Sander Oostlander, Nico Vuurens en Bart Vendrig voor te blijven. Toch was Van Reek niet de allerrapste van de koers: omdat ook de beloften-renners tegelijkertijd in de koers meereden was het uiteindelijk de talentvolle Michel Kreder uit Zevenhuizen, die zijn wiel als eerste over de eindstreep drukte.

De straffe noordenwind speelde een belangrijke rol op het 5,5 km lange parcours, dat de renners vanaf de Spoorweg via de Polderweg, de Broekseweg en de Zwijnskade terugbracht naar het finishdoek over de Spoorweg. Een fikse valpartij meteen na de start brak het 125 koppen tellend peloton in vele stukken, de ambulance moest twee onfortuinlijke renners afvoeren naar het ziekenhuis.

Pas na 65 van de 100 af te leggen kilometers begonnen de favorieten nadrukkelijk aan de boom te schudden en bleef er uiteindelijk een kopgroep van elf renners over, waarin Cornelius van Ooijen uit Giessenburg een hoofdrol vervulde. Van Ooijen kwam in de 500 meter lange machtssprint naar de meet net iets te kort om op het hoogste platform van het erepodium te kunnen klimmen. Meerkerker Nico Vuurens miste de kussen van Ronde-Miss Janneke Versteeg: hij eindigde als vierde.

De uitslagen van de 42ste wielerronde van Hardinxveld-Giessendam, tevens tellend voor het districtskampioenschap van Zuid Holland :

Elite-renners (100 kilometer): 1. André van Reek (Nieuw Vennep); 2. Cornelius van Ooijen (Giessenburg); 3. Sander Oostlander (Heerjansdam).

Beloften (100 kilometer): 1. Michel Kreder (Zevenhuizen); 2. Stefan van Winden (Berkel en Rodenrijs); 3. Jack Vermeulen (’s Gravendeel).

Vrouwen (70 kilometer): 1. Chantal Blaak (Rotterdam-Hoogvliet); 2. Elise van Hage (Noordwijkerhout); 3. Adri Visser (Wieringerwerf).

Junioren (70 kilometer): 1. Bas Krauwel (Noordwijk); 2. Dylan van Baarle (Zoetermeer); 3. Nick Zuidewind (Lisse).

Nieuwelingen (45 kilometer): 1. Bob van den Enden (’s Gravenzande); 2. Tristan St. Nicolaas (Dordrecht); 3. Emiel de Greef (Bleiswijk).

advertentie
advertentie