SKEW exposeert kindertekeningen

5 juni 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - De SKEW opent op donderdagmiddag 11 juni in locatie de Ducdalf in de Scheldestraat 1 een expositie van de werken van de cursisten van de kindertekenlessen. Deze lessen vonden afgelopen seizoen plaats op de donderdagmiddag in de Huibjesburcht.

De tekenlessen waren vooral gericht op het werken met verschillende materialen. Potlood, viltstift, kleurpotlood, maar ook houtskool, krijt, pastels, aquarel en gouache. Hierbij lag de nadruk vooral op eigen fantasie. Spelenderwijs werden compositieleer, perspectief, verhoudingen , licht en donker, enzovoort behandeld. Aan het begin van de les werd er steeds kort iets vertelt over een kunstenaar en zijn werk. Daarna werd de opdracht besproken en konden de cursisten deze op hun eigen manier invullen.

De kinderen hebben met veel enthousiasme gewerkt aan de verschillende opdrachten. Er hangen onder andere werken met de opdracht 'onderwaterwereld'. Hierbij leerden de kinderen een zeeschildpad tekenen. Natuurlijk werd de onderwaterwereld naar eigen idee verder bewoond. Wrakken en schatkisten, haaien, prachtige vissen en andere zeebewoners kwamen te voorschijn, zelfs nog een wegzwemmende duiker.

Het langst en fanatiekst is gewerkt aan het maken van hun favoriete landschap met de daarin voorkomende dieren. De kinderen waren een aantal weken druk met het tekenen en kleuren van de verschillende dieren, meestal naar een voorbeeld. Te zien zijn bijvoorbeeld een poollandschap met ijsberen, een iglo en een eskimo. Een boerderij, een konijnenheuvel met verschillende dieren, een jungle en een paar dierentuinen. Ook hangen er enkele kleurrijke abstracte werken, een aantal winterlandschappen en een tekening van een heteluchtballon.

Een greep uit de andere onderwerpen: herfstbladeren, het oude Egypte, draken, hoe teken ik een portret?, een mens en een kamer in perspectief.

advertentie
advertentie