Met legervoertuigen door de Alblasserwaard

11 juni 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Met 27 voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog en 125 passagiers trekt De Ark zaterdag 20 juni door de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden, begeleid door politie en verkeersregelaars. Stichting de Ark uit Hardinxveld-Giessendam, in samenwerking met Philadelphia Zorg Waerdestreek, houdt deze tocht voor de vierde keer voor mensen met een (verstandelijke) beperking en anderen die zorg nodig hebben.

De stoet vertrekt om 11.00 uur vanaf het terrein van BV Bouwmaatschappij Merwestreek, Rivierdijk 642, in Hardinxveld-Giessendam. De route loopt via Boven Hardinxveld, Schelluinen, Arkel langs de Linge richting Leerdam, Leerbroek en Meerkerk. In Meerkerk gaat de groep rond 12.15 uur picknicken bij Kraanverhuurbedrijf Boer aan de Bordenweg 8. Daarna gaat de tocht verder naar Ameide, Tienhoven langs de Lek, Nieuwpoort, door de polder naar Groot-Ammers, langs de Lek tot aan de veerpont bij Bergstoep naar de familie Reijm aan Middenpolderweg 23 in Streefkerk. Hier is rond 14.30 uur een stop om iets te drinken.

Na ongeveer drie kwartier vertrekken de voertuigen voor het laatste gedeelte van de rit via de Ammersekade richting Vuilendam, door de polder weer terug naar Hardinxveld-Giessendam waar ze om 16.00 uur hopen te arriveren.

advertentie
advertentie