IHC gaat samenwerken met Pruftechnik

11 juni 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM/SLIEDRECHT - IHC Merwede en het Belgische bedrijf Pruftechnik hebben op woensdag 3 juni een samenwerkingsovereenkomst getekend op het gebied van trillingsmetingen om samen de ongeplande uitval van baggerschepen te voorkomen. ,,In de baggermarkt signaleren we steeds vaker de behoefte om ‘te voorkomen’, in plaats van ‘te genezen’”, aldus J. Hylkema, Divisiedirecteur Technology & Services van IHC Merwede. Uitgangspunt is dat preventief onderhoud onverwachte uitval van baggerschepen voor een groot deel kan voorkomen.

Hylkema licht verder toe: ,,Als onderdeel van het IHC Life Cycle Support concept, bieden we het ‘IHC Condition Monitoring Programma’ aan. Acht meettechnieken vormen de basis van dit programma, waaronder trillingsmetingen. De uitvoering van trillingsmetingen gebeurt met speciale apparatuur, welke gebruikt wordt op de belangrijkste roterende delen aan boord, zoals pompen en tandwielkasten. Hierbij worden mogelijke afwijkingen van de nauwe toleranties van de hoogwaardige roterende delen, in een vroeg stadium ontdekt en vervolgens geanalyseerd. Op basis van deze analyse wordt er voorspeld wat het meest optimale tijdstip is voor vervanging van bepaalde onderdelen of dat er eventuele reparaties benodigd zijn. Om het onderdeel trillingsmetingen verder te ontwikkelen, bundelt IHC Merwede haar expertise op het gebied van het ontwerpen, produceren en onderhouden van schepen met de unieke know-how van Pruftechnik op het gebied van conditietrillingsmetingen."

Pruftechnik staat bekend om haar jarenlange ervaring op het gebied van ontwikkeling en productie van instrumentatie voor laser uitlijning en conditiebewaking. Een belangrijk deel van haar expertise ligt in trillingsmetingen en know-how over rotating equipment. Zowel IHC Merwede, als Pruftechnik hebben een uitgebreid servicenetwerk, waarmee zij service over de hele wereld kunnen aanbieden. Met de bundeling van de specifieke expertises vormen de twee bedrijven een unieke expertcombinatie, die wereldwijd een hoogwaardige dienstverlening voor trillingsmetingen garanderen, als onderdeel van IHC Life Cycle Support.

Onder het genot van een glas champagne ondertekenden J. Hylkema (Divisiedirecteur Technology & Services, rechts op foto) en A. Naets (directeur Pruftechnik n.v., links op foto) de samenwerkingsovereenkomst.

advertentie
advertentie