350.000 euro subsidie voor kerktoren Giessen-Oudekerk

19 juni 2009 om 00:00 Nieuws

GIESSEN-OUDEKERK - De gemeente Giessenlanden krijgt ruim 350.000 euro subsidie voor de restauratie van de kerktoren van de Nederlands Hervormde kerk in Giessen-Oudekerk. Dat maakte de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed onlangs bekend.

De kerktoren dateert uit de vijftiende eeuw en is een zogenaamde ‘Lieve Vrouwetoren’. Deze torens zijn te herkennen aan een klein torentje dat naast de hoofdtoren is gebouwd. Deze combinatie staat symbool voor het kindeke Jezus aan de borst van moeder Maria. De kerktoren is al langere tijd aan een flinke opknapbeurt toe. Met name de dakbedekking is in slechte staat. Maar ook het metselwerk, uurwerk en de luidinstallatie worden bij de restauratie onder handen genomen.

De totale restauratie kost 528.000 euro. In het najaar van 2009 gaat de restauratie van start.

Giessenlanden is ook bezig met de voorbereiding van de subsidieaanvraag voor de restauratie van de kerktoren van Nederlands Hervormde Kerk in Giessenburg. De subsidie voor deze restauratie kon niet in 2009 worden ingediend omdat dit project niet paste binnen de subsidievoorwaarden voor 2009. Omdat de subsidiemogelijkheden voor volgend jaar ruimer zijn, wordt deze aanvraag in 2010 ingediend.

advertentie
advertentie