Massagetherapie voor patiënten Beatrixziekenhuis

22 juni 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Rivas Zorggroep biedt sinds kort massagetherapie aan alle klinische patiënten die opgenomen zijn in het Beatrixziekenhuis, of een dagbehandeling, zoals een chemotherapie ondergaan. Binnen het Beatrixziekenhuis wordt gewerkt met het zogenoemde Planetreeconcept. Planetree staat voor belevingsgerichte zorg waarbij de patiënt voorop staat, met als doel het verbeteren van de zorg en het welzijn vanuit het perspectief van de patiënt.

Als invulling van het Planetreeconcept wordt er al sinds enige tijd massagetherapie aangeboden aan oncologiepatiënten op de afdeling dagbehandeling in het Beatrixziekenhuis. Wegens groot succes is deze service uitgebreid voor alle opgenomen patiënten in het Beatrixziekenhuis. Patiënten kunnen kiezen uit een ontspannende massage voor bijvoorbeeld voeten, nek en schouders of de rug. ,,Door de massagetherapie kan ik mijn hoofd leegmaken en genieten. Wat mij betreft zou de massage de hele dag mogen duren", aldus een van de deelneemsters. De massagetherapie helpt de patiënt om een keer te focussen op een ander gedeelte van het lichaam dan het zieke gedeelte. Massagetherapeut Raymond: ,,We merken dat de patiënten tijdens massages even het ziekenhuis loslaten. Iedereen die massage krijgt is positief, mensen raden het elkaar zelfs aan.”

Patiënten kunnen tijdens hun opname bij de verpleegkundigen aangeven dat zij van deze service gebruik willen maken. De massagetherapie vindt op het bed van de patiënt plaats en is geheel gratis.

advertentie
advertentie