Spetterende zomer op de Hanneshoeve

3 juli 2009 om 00:00 Nieuws

GIESSENBURG - De Hanneshoeve maakt zich op voor een spetterende zomer. Aan de Slingelandseweg 17b worden in de zomervakantie verschillende activiteiten voor kinderen van vier tot twaalf jaar gehouden die onder meer in het teken staan van waterpret, speuren en de jungle.

De activiteiten starten woensdag 15 juli met spetter, spatter, spater. Kinderen van vier tot en met zes jaar kunnen van 10.00 uur tot 12.00 uur in een grote omheinde grasweide genieten van het verkoelende water en spelletjes doen. Belangstellenden moeten badkleding meenemen en zwemvleugeltjes. Bij slecht weer worden alternatieve spelletjes bedacht.

Van 14.00 uur tot 16.00 uur zijn zeven- tot en met twaalfjarigen aan de beurt. Na diverse waterspellen met schoon water, gaan zij vlotten bouwen, een boerensloot overspringen en een botenrace houden. Oude (bad)kleding en oude schoenen of slippers zijn daarom vereist. Na afloop gaan de kinderen douchen.

Een week later is de Hanneshoeve op zoek naar speurders van vier tot en met zes jaar. ,,We gaan van 10.00 uur tot 12.00 uur op speurtocht op de HannesHoeve en daar van alles en nog wat onderzoeken in de natuur, zoals dieren, geluiden en geuren op het land en in en om de sloot. We hebben daarvoor vast wel materialen nodig, die we eerst nog moeten knutselen", aldus Hanneke Commijs van de hoeve. Van 14.00 uur tot 16.00 uur gaan zeven- tot en met twaalfjarigen alle records verbreken. Tijdens diverse leuke opdrachten moeten zij proberen records te verbreken.

Woensdag 19 augustus is de hoeve geopend voor Tarzan's en Jane's. Kinderen van vier tot en met zes jaar - eventueel verkleed - gaan in het oerwoud van de hoeve leuke spelletjes doen en sieraden/kleding en handig gereedschap knutselen. Tijd: 10.00 uur tot 12.00 uur. Van 14.00 uur tot 16.30 uur gaan zeven- tot en met twaalfjarigen een kruising tussen levend ganzenbord en monopoly spelen waarbij zij zelf de pion zijn. Het gaat erom welke groep het snelst z’n eigen safaripark heeft gevuld met twaalf verschillende dieren. Aanwezigen gaan gezamenlijk op de fiets van de HannesHoeve naar het Slingelandse bos en weer terug.

Kinderen kunnen opgegeven worden door een mailtje te sturen naar hanneke@hanneshoeve.nl onder vermelding van de naam van het kind, leeftijd en voor welke activiteit. Telefonisch via 0184-659011 / 06-48939427. De kosten per activiteit zijn 4,- per kind.

advertentie
advertentie