RMPI en De Grote Rivieren gaan fuseren

4 juli 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - De Stichting RMPI en De Grote Rivieren fuseren vandaag, 6 juli, officieel. De naam van de nieuwe organisatie voor geestelijke gezondheidszorg en speciaal onderwijs wordt Stichting RMPI-De Grote Rivieren. De belangrijkste reden voor de fusie is de ambitie om levensloopzorg te bieden.

Levensloopzorg houdt in dat zorg en onderwijs kunnen worden afgestemd op de levensfase van de cliënt en de leerling. De gebruikelijke leeftijdsopbouw in de kinder- en jeugdpsychiatrie (tot achttien jaar) wordt daarmee losgelaten en er wordt een verbinding gelegd naar de volwassenen- en ouderenpsychiatrie. Cliënten en leerlingen die langdurige zorg en behandeling nodig hebben, krijgen hierdoor een beter toekomstperspectief aangeboden.

Het samengaan van het RMPI en De Grote Rivieren biedt ook kansen om nieuwe producten te ontwikkelen. Een voorbeeld is laatstekansonderwijs voor 55-plussers. De kennis van het RMPI-Onderwijs wordt ingezet om korte cursussen en vervolgopleidingen aan te bieden. De fusie betekent een versterking van het aanbod arbeidstoeleiding voor mensen die door psychiatrische problemen moeilijk een passende plaats op de arbeidsmarkt vinden.

De fusie heeft geen personele consequenties. Er vinden geen gedwongen ontslagen plaats.

advertentie
advertentie