Stedoco beste straatvoetbalteam van Nederland

5 juli 2009 om 00:00 Nieuws

HOORNAAR - De meisjes E-pupillen van Stedoco uit Hoornaar mogen zich samen met drie andere teams tot de beste straatvoetballers van Nederland rekenen. Tijdens de finale van het KNVB Calvé Straatvoetbaltoernooi op de Dam in Amsterdam wist de ploeg 24 teams onder zich te houden. De spelers van Stedoco kregen de medailles van Aron Winter en Patrick Kluivert.

Het KNVB Calvé straatvoetbaltoernooi kent een piramidevormige opzet waarbij na vele lokale voorrondes via regiofinales en districtsfinales tijdens een seizoen wordt toegewerkt naar de landelijke finale. Aangekleed met entertainment en voor een groot publiek wordt jaarlijks op De Dam in Amsterdam gestreden om het Nederlands kampioenschap straatvoetbal. Ook Stedoco zette zijn beste beentje voor en niet zonder succes. Na een dag zweten mochten zij op de hoogste trede van het podium plaatsnemen. ,,De finale was echt supercool omdat we zo'n grote beker hebben gewonnen”, aldus een enthousiaste Luka van Stedoco. Patrick Kluivert was onder de indruk van de prestaties van de finalisten: ,,Wat een talent loopt hier rond, het is prachtig om te zien hoe jong deze kinderen hun passie voor straatvoetbal ontwikkelen. Volgens mij heeft iedereen een topmiddag gehad”.

Anouk Hoogendijk, één van de speelsters van het Nederlands vrouwenelftal, onderstreepte hoe belangrijk het voetballen op straat is voor kinderen: ,,Het is goed om veel buiten te zijn. Kinderen zitten tegenwoordig de hele dag achter hun computer, dat snap ik echt niet. Ze moeten lekker naar buiten. Lekker voetballen of in bomen klimmen bijvoorbeeld”.

De kids en de toeschouwers genoten daarnaast van onder andere een spetterend optreden van rapper Ali B en verschillende demonstraties van Soccershowdown met Soufiane Touzani en Kenan Rathinho, de beste straatvoetballers van Nederland.

advertentie
advertentie