Een Rabo Mobiel voor één euro

10 juli 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Het is een hele kunst om goed met geld om te gaan. Leerlingen van verschillende Hardinxveldse basisscholen hebben op dit punt sinds kort een voorsprong op hun leeftijdgenoten. In het lespakket De Geldkoffer, aangeboden door de Rabobank, hebben zij handige kennis opgedaan. Hierdoor weten zij hoe ze verstandig met hun centen moeten omgaan. En voor een aantal kinderen had de bank een extraatje in petto...

Het lespakket De Geldkoffer, ontwikkeld door het Nibud, gaat over het omgaan met geld. Onderzoek van het Nibud laat zien dat mensen die in hun jeugd leren omgaan met geld, dat later ook goed blijken te kunnen. Rabobank Hardinxveld-Giessendam onderstreept het belang van verstandig met geld om gaan en heeft daarom dit voorjaar besloten om het project De Geldkoffer ook in Hardinxveld-Giessendam in te zetten. Een aantal scholen ontving De Geldkoffer. De inhoud van deze koffer is in een gastles verder uitgelegd door een medewerker van de Rabobank.

Ter afsluiting van de gastles schreef de bank een wedstrijd uit. Wie ontwerpt het mooiste biljet van één euro? Deze opdracht werd door alle kinderen enthousiast ontvangen, met als gevolg een grote inzending van de meest uiteenlopende ontwerpen. Het was voor de jury van de Rabobank een lastige opdracht om per school een winnend biljet te kiezen. Belangrijk aspect voor de jurering waren de zelfbedachte en aangebrachte echtheidskenmerken. De winnaars zijn uiteindelijk: Elies de Ruiter, Joyce Hollaar, Julia Vink, William Peursem en Maarten de Rooij. Zij ontvingen vorige week van Rabobankmedewerker Jacqueline Streefkerk een mobiele telefoon van Rabo Mobiel.

advertentie
advertentie