Kinderafdelingen Beatrixziekenhuis krijgen avontuurlijk tintje

14 juli 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Het Beatrixziekenhuis in Gorinchem heeft van Stichting DaDa een cheque ontvangen van € 45.000 om te besteden aan de kinderafdeling en kinderpolikliniek. Het ziekenhuis gaat het geld gebruiken om de afdelingen een avontuurlijk tintje te geven.

,,Onderzoeken vinden niet langer plaats in enge, witte ruimtes waar weinig tot geen afleiding is. De slaapkamers krijgen een jungle-accent en elke kamer heeft zijn eigen 'dier'. Zo kunnen kinderen kiezen uit een olifant-, aap-, tijger- en/of lieveheersbeestjeskamer. Ook de kinderpolikliniek wordt opgeknapt. Het thema voor de poli is onderwaterwereld", aldus een woordvoerder.

Rivas Zorggroep werkt volgens het Planetree-zorgconcept. Planetree staat voor belevingsgerichte zorg waarbij de cliënt voorop staat. Rivas streeft hierbij naar zorg die naast een gezond lichaam ook een gezonde geest bevordert. Ook de kinderafdeling en kinderpolikliniek werken volgens dit concept. ,,Vooral interactie, een liefdevolle benadering en de nabijheid van familie en vrienden spelen een positieve rol in het genezingsproces. Mede door de cheque van Stichting DaDa kan nu ook het Planetree component 'helende omgeving' gerealiseerd worden", besluit de zegsman.

Stichting DaDa heeft als doel bij te dragen aan een betere zorg voor kinderen in ziekenhuizen en medische instellingen door het realiseren van projecten die niet vanuit de normale middelen van het ziekenhuis of de gezondheidszorg gefinancierd kunnen worden. De stichting is voor haar fondsenwerving geheel afhankelijk van donaties en acties van bedrijven en particulieren.

advertentie
advertentie