Pand TNT Post weer asbestvrij

22 juli 2009 om 00:00 Nieuws

De aanwezigheid van asbest kwam aan het licht na het uitvoeren van een Risico Inventarisatie & Evaluatie onderzoek dat iedere paar jaar wordt gehouden in alle panden van TNT Post. Een woordvoerster van TNT Post stelt dat ‘nooit eerder aanleiding is geweest om te vermoeden dat asbest in het pand aanwezig was’. Na aanvullend specialistisch onderzoek werden geen losse asbestdeeltjes in de lucht aangetroffen in de (voorbereidings)ruimte van de medewerkers. Na het aantreffen van het asbest heeft TNT Post zijn medewerkers, de klanten met een postbus, omwonenden en de gemeente op de hoogte gesteld. ,,Alle medewerkers zijn uitgebreid geïnformeerd (op maandag, dinsdag en woensdag) door hun eigen management, samen met de bedrijfsarts van TNT en met het specialistische bedrijf dat onderzoek heeft gedaan”, aldus de woordvoerster. De verwachting was aanvankelijk dat het pand een paar weken gesloten zou zijn, maar TNT Post kon deze verwachting dus al snel bijstellen.

Snelle schoon-maak gebouw Buitendams H’VELD-G’DAM - Het bedrijfspand van TNT Post aan de Buitendams 29 in Hardinxveld-Giessendam opent eind deze week weer haar deuren. Het pand moest vorige week op stel en sprong sluiten, nadat in de voorbereidingsruimte van de postbodes asbest was aangetroffen. Inmiddels hebben specialisten het gebouw asbestvrij gemaakt.

De postbodes hebben hun werk vorige week bij hun collega’s in Papendrecht verricht. De postbussenruimte, waar klanten hun post komen halen, kon wel worden gebruikt. De ruimte bleek geheel schoon. Het afleveren van de post door klanten gebeurde in een ruimte (business point) die wel was afgesloten.

advertentie
advertentie