Vul het bord van een Soedanees

26 augustus 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - De stichting HVC is momenteel bezig met de actie ‘Vul een bord’. De bedoeling is om zoveel mogelijk kinderen in Soedan te eten te geven.

Nu een voorzichtige vrede in Soedan is ontstaan, komen vele Soedanezen terug uit de vluchtelingenkampen in Kenia en Oeganda. Terug naar de dorpen waar ze thuis horen. Maar het ‘thuis’ waar ze zo naar uitzien, is niet meer wat het geweest is. Dorpen bestaan nu uit platgebrande hutjes en verwaarloosde akkers. En ook de gezinnen zijn ontwricht. Vele families gaan zonder man (de kostwinnaar en vader) weer terug naar hun dorpen. Wanhopige moeders die niet voor hun kinderen zorgen kunnen. ,,En toch… Er gloort hoop aan de horizon. Want de dorpsbewoners weten dat ze in een paar maanden weer een bestaan kunnen opbouwen. Dan zijn de hutjes weer opgebouwd en de grond weer verbouwd. Maar wat hebben ze aan de wetenschap dat het ooit weer goed komt? Wie vult nú die hongerige kindermondjes? Wie vangt ze op, tot de dorpelingen zelf weer voor kun kinderen zorgen kunnen? Wij kunnen deze kinderen niet de rug toekeren. Daarom het noodhulpproject ‘Vul een bord’. Met € 5,- kan een kind in Soedan een hele week eten. Eénmalig € 5,- overmaken naar ons rekeningnummer en er is weer een kind geholpen", aldus een woordvoerder van Stichting HVC.

Giften kunnen overgemaakt worden op rekeningnummer 561455139 ten name van Stichting HVC in Hoogblokland onder vermelding van ‘Vul een bord’). Meer e-mail: info@stichtinghvc.nl.

advertentie
advertentie