HKC boekt twee zeges in jeugdtoernooi

31 augustus 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM – HKC heeft de korfbalsmaak te pakken. Een week na het IHC Merwede Toernooi werden enkele verenigingen uit de regio wederom uitgenodigd voor deelname aan een toernooi. Deze keer het HKC Jeugdtoernooi. Kinderdijk, GKV, Vriendenschaar en HKC hadden hun D1, C1, B1 en A1 afgevaardigd.

Al in de vroege morgen gingen de D-teams en C-Teams van start. Bij de D’s ging de strijd tussen de ploegen van HKC en GKV. Beiden wonnen hun eerste twee wedstrijden. In de laatste onderlinge wedstrijd trok HKC D1 met 2-1 aan het langste eind. De C1-ploegen waren goed aan elkaar gewaagd. HKC verloor de eerste wedstrijd van Kinderdijk, maar won de overige twee wedstrijden. Doordat Kinderdijk zich later verslikte in GKV, wist HKC toch nog als eerste te eindigen.

In de B-poule was het spannend. HKC speelde haar eerste twee wedstrijden gelijk tegen Kinderdijk en Vriendenschaar. Doordat Kinderdijk de laatste wedstrijd verloor en HKC won van GKV, eindigde HKC ook hier als eerste. HKC A1 begon tegen Kinderdijk A1 dat een maatje te groot was en verloor met 1-5. Kinderdijk bleek uiteindelijk ook de sterkste in deze poule en wist al haar wedstrijden te winnen, gevolgd door Vriendenschaar. HKC kon vooral in de wedstrijd tegen GKV aardig bijblijven, maar verloor deze toch met 4-2.

advertentie
advertentie