Goede start voor fysiek sterk HKC

6 september 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Met de fysieke kwaliteiten van HKC zit het wel snor. De sterke korfballers uit Boven-Hardinxveld versloegen zaterdag Kinderdijk, mede door een flinke dosis kracht: 14-16.

HKC wist al snel de korf te vinden, door een koelbloedig benutte strafworp van John den Dunnen. In de daaropvolgende aanval scoorde Kinderdijk de 1-1. Dit beeld zette zich de gehele wedstrijd voort; HKC bleef aan de goede kant van de score. Menno Bakker tilde de score naar een 1-3 voorsprong. Door aanvullende impulsen van vooral de heren van Kinderdijk werd de stand gelijk getrokken. Halverwege de eerste helft zette HKC aan, waardoor een voorsprong van drie punten werd opgebouwd. Een mooie doorloopbal van Niels Deventer, die hierdoor John den Dunnen in stelling kon brengen was een van de hoogtepunten van de eerste helft. De rust kon worden opgezocht met een 8-10 voorsprong, een goede helft waar HKC al een ruimere voorsprong had moeten nemen.

De tweede helft begon met Debbie van Houwelingen op de plek van Esther de Groot die teveel hinder van een rugblessure ondervond. In het begin van deze tweede helft verliepen de aanvallen stroever; na tien minuten was de stand 9-11. Kinderdijk was niet van plan de punten aan HKC cadeau te doen en kon een kwartier voor tijd de score gelijktrekken (12-12). Door snelle goals van Niels en Suzanne de Boon werd weer een marge van twee punten bereikt. Robert Kraaijeveld werd in de slotfase ingebracht voor Menno Bakker. Hij kon met een mooie doorloopbal Arno den Breejen laten scoren (12-15). Na zeventig minuten stond de eindstand van 14-16 op het scorebord.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Oranje Wit op het programma. HKC 2 wist haar wedstrijd ook te winnen. Tegen DVO 3 werd het een ruime 15-9.