Kynologenclub op NK Gedrag en Gehoorzaamheid

9 september 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - In Heerhugowaard werd op zondag 6 september het Nederlands Kampioenschap Gedrag en Gehoorzaamheid gehouden onder auspiciën van de Koninklijke Nederlandse Kennelclub Cynophilia. Op de selectiewedstrijden voorafgaand aan dit NK hebben drie combinaties van de KC Gorinchem zich hiervoor geclassificeerd. Margo v.d. Ham met Tervuerense Herdershond Layka werd elfde in de GG1, Conny van Adrichem met White Swiss Shepherd Dog Furuc werd tweede in de GG2 en Olav van Adrichem met White Swiss Shepherd Dog Celtic eindigde als vierde in de GG3.

Bij het programma Gedrag & Gehoorzaamheid (G&G) ligt het accent op een hoge graad van gehoorzaamheid. Het programma kent vier niveaus: beginners, 1, 2 en 3, waarbij het hoogste niveau, G&G-3, overeenkomt met het internationale Obedience-programma van de FCI.

G&G is tot een tak van hondensport uitgegroeid, waaraan veel verschillende rassen meedoen. Per niveau worden de opdrachten gecompliceerder en moet de uitvoering perfecter zijn om aan de norm te voldoen.

Voor meer informatie: www.kcgorinchem.nl.

advertentie
advertentie