Duw in rug voor ‘survival Koen’

23 september 2009 om 00:00 Nieuws

Als we over hem praten dan hebben we het over ‘survival Koen’. Op www.survivalkoen.nl is allerlei informatie te vinden over zijn reis naar de andere kant van de oceaan. Tijdens zijn 24 maanden durend verblijf aan boord van de Logos Hope en in het gebied waar het schip is aangemeerd benut Westrik het digitale web om het thuisfront op de hoogte te houden. De afgelopen weken is hij druk in de weer geweest om een zogeheten thuisfrontcommissie samen te stellen. Onder meer bestaande uit een vertrouwenspersoon, een persoon die de pr en communicatie verzorgt, een gebedscoördinator en iemand die de boekhouding op orde houdt. Dat laatste is, zeker nu, misschien wel het belangrijkste aspect want elke passagier moet het werk van Operatie Mobilisatie financieel ondersteunen met een bedrag van 18.000 tot 19.000 euro. Westrik is er dus veel aan gelegen dat zijn missie door zoveel mogelijk mensen wordt opgemerkt. Zo houdt hij donderdagavond 1 oktober een presentatie in zijn eigen gemeente (de Gereformeerd Vrijgemaakte Kerk, red.) en vier dagen later, zondag 4 oktober, wordt op zijn initiatief een jeugddienst gehouden in de Gereformeerde kerk aan de Stationsstraat. Spreker is gemeentelid Arie de Rover, van beroep communicatietrainer en personal coach, die ook komt spreken als zondagmiddag 27 september een openluchtdienst wordt gehouden in het Westpark in de Westwijk.

Volop muzikale glorie in het Westpark H’VELD-G’DAM - ‘Koen Westrik gaat zelfverzekerd een immens avontuur tegemoet’ kopte Het Kompas begin juli. De 25-jarige Hardinxvelder, die een HBO-studie Godsdienst Pastoraal Werk heeft gevolgd, stapt in januari in het zendingsschip Logos Hope van Operatie Mobilisatie om twee jaar lang een steentje bij te dragen aan evangelisatie- en ontwikkelingswerk in het Caribisch gebied. ,,Operatie Mobilisatie is een interkerkelijke organisatie. We willen zondag met een openluchtdienst ook de boodschap uitdragen dat we graag kerken bij elkaar brengen”, aldus Johan van Ooijen, die hem samen met andere geloofsgenoten een duwtje in de rug geeft.

Door Erik de Bruin

Westrik kwam op het idee nadat hij op een avond een aantal bandjes had zien optreden in Sporthal De Wielewaal. ,,Dat zou echter te veel kosten. Bovendien heeft een openluchtdienst meer met het onderwerp te maken waardoor het gemakkelijker is het doel over te brengen”, aldus Westrik, die onder andere een helpende hand kreeg geboden van zijn jonge geloofsgenoten Patrick de Bruin en Johan van Ooijen. Eerstgenoemde heeft samen met Marko van Loon de hand gehad in het opknappen van het parkje.

In het Westpark kunnen kinderen ravotten. Zondagmiddag 27 september zullen zij van 14.00 tot 15.30 uur echter even plaats moeten maken voor muzikale glorie. ,,Het programma is gevarieerd”, legt De Bruin uit. ,,We willen alle doelgroepen aanspreken. Peter Kits, bekend van onder andere de EO Reveilavonden, is populair onder oudere mensen, de band Firewall is voor kinderen en het zangduo Bertha & Bartha spreekt de doelgroep aan die daar tussenin zit. Johan, Koen en ik gaan naar drie verschillende kerken. We slaan echter de handen ineen zodat Koen zijn verhaal kan vertellen. Die eendracht moet het uitstralen waarbij je het Westpark als een soort niemandsland kan zien.” ,,Als het mooi weer is komt er zeker 350 man”, is Van Ooijen ervan overtuigd dat het een succes wordt.

Hij heeft al vaker openluchtdiensten gehouden en spreekt dus uit ervaring. Voor ‘survival koen’ zou het alleen maar goed zijn. Hoe meer mensen te weten komen over zijn missie op de Logos Hope hoe meer mensen hem zullen ondersteunen.

advertentie
advertentie