Leven met iemand met psychische problemen

23 september 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Leven met iemand met een psychiatrisch probleem is zwaar. Iedereen die dit meemaakt kan meepraten over conflicten, de overbelasting, de machteloosheid en de eenzaamheid die dit met zich meebrengt. Voor die persoon en voor veel naastbetrokkenen levert het veel spanning op. Veel naastbetrokkenen weten niet meer hoe ze moeten reageren.

De afdeling Preventie van RMPI - De Grote Rivieren wil in samenwerking met MEE Alblasserwaard/Vijfheerenlanden familieleden en naastbetrokkenen zo goed mogelijk informeren over het ziektebeeld van hun naaste, hen leren hoe ze moeten omgaan met hun partner, familielid, vriend(in) en hoe zij zelf gezond kunnen blijven in stressvolle situaties. Dinsdag 6 oktober organiseren zij daarom een familievoorlichtingsavond over Psychiatrie in de familie.

De familievoorlichtingsavond wordt gehouden van 19.45 tot 21.45 uur bij RMPI - De Grote Rivieren, Wijnkoperstraat 2 in Gorinchem. Belangstellenden zijn welkom vanaf 19.30 uur. De toegang is gratis. Aanmelden is gewenst en kan bij het secretariaat van de afdeling Preventie. Zij zijn maandag tot en met donderdag van 9.00 uur tot 17.00 uur bereikbaar via 078-6545075 of per e-mail: preventie@degroterivieren.nl.

advertentie
advertentie