Op zondag hoefden zij niet te werken

2 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - De verhalenbundel met DVD 'Op zondag hoefden we niet te werken: voorbij beroepsleven in de Alblasserwaard-Vijfheerenlanden' is het bewijs dat in de bibliotheek al jarenlang veel meer gebeurt dan uitlenen van boeken. Donderdagmiddag 1 oktober vond de feestelijke uitreiking van het eerste exemplaar van dit boek met DVD plaats. Tijdens de Dag van de Ouderen kreeg wethouder Sluimer, voorzitter van Historische Vereniging Hardinxveld-Giessendam het eerste exemplaar overhandigd. Ook de vijftien ouderen die enthousiast aan dit project hebben meegewerkt, kregen het boek en de DVD.

In het geschiedenisproject, waarvan de bibliotheek initiatiefnemer is, staan oude beroepen in de regio centraal. De vooroorlogse generatie komt zelf aan het woord. Cultureel antropologe Renate Stapelbroek interviewde vijftien ouderen uit de Alblasserwaard-Vijfheerenlanden. De geïnterviewden vertelden over hun werk en over de veranderingen die zij meemaakten. Zo zijn veel persoonlijke herinneringen besproken en met de vele foto’s vormt het boek met de DVD een prachtig weerspiegeling van een veelal verdwenen verleden.

Het boek met dvd is voor € 12,50 te koop in bibliotheek Hardinxveld

Op de foto: Twee bezoekers van de Ouderendag (1 oktober in de Drijvershof) bekijken het boekwerk met de interviews en dvd.

advertentie
advertentie