HKC redt punt in slotfase

4 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD/G'DAM - Voor zowel de korfballers uit Boven-Hardinxveld als voor de bezoekers uit Zwijndrecht stond er een belangrijke wedstrijd op het programma. Zowel HKC als Albatros hadden de punten hard nodig om afstand te nemen van de onderste plaatsen. Uiteindelijk moesten beide ploegen genoegen nemen met een gelijkspel: 8-8.

Coach van Albatros Michel Koppelaar, vroeger speler en coach bij HKC, had ervoor gekozen om rebounder Arno den Breejen uit de korfzone te houden om zo het aanvalsspel van de Hardinxvelders te ontregelen. Deze tactiek bleek echter niet te werken, omdat Arno den Breejen binnen 10 minuten tweemaal trefzeker was van dichtbij de korf. Albatros stelde vervolgens snel orde op zaken door na twintig minuten speeltijd de stand weer gelijk te trekken: 2-2. Het waren vervolgens weer twee korte schoten van Arno den Breejen die HKC weer op voorsprong brachten. Albatros herstelde voor rust echter de balans nog, zodat beide ploegen de kleedkamer opzochten met een 4-4 ruststand.

Na rust veranderende het spelbeeld nauwelijks. Door de harde wind was het moeilijk om vlot te combineren en was het moeilijk afronden. De doelpunten waren dan ook schaars. Albatros kwam tot twee maal toe op voorsprong, maar via Arno den Breejen (schot) en een schitterende doorloopbal van Esther de Groot kwam HKC weer op gelijke hoogte. Albatros scoorde vervolgens 2 maal snel achter elkaar en kwam 2 minuten voor tijd op een ogenschijnlijke comfortabele voorsprong van 8-6. HKC gaf zich echter niet gewonnen en kwam 1 minuut voor tijd op 8-7 door een schot van wederom Esther de Groot. Doordat Albatros vervolgens knullig de bal verspeelde in de aanval werd HKC in de gelegenheid gesteld om toch nog een punt veilig te stellen. Marlies Bommeljé verzilverde luttele seconden voor het eindsignaal achter de korf een mooie mogelijkheid, waardoor HKC toch nog een punt in eigen huis kon houden.

Het 2e boekte een belangrijke overwinning op Vitesse, waardoor het team van Mathijs de Boon van de laatste plaats van de ranglijst af is.