Denk en Zet zwoegend naar winst

4 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

H’VELD-G’DAM – De dammers van Denk en Zet hadden het niet gemakkelijk zaterdag, maar uiteindelijk slaagden zij erin om ook de tweede wedstrijd in de nationale competitie te winnen. Voor eigen publiek wonnen de Giessendammers met 13-7 van TDV uit Tilburg.

Na drie uur dammen was er nog weinig tekening in de strijd. Hier en daar toonden de borden zelfs licht nadeel voor de thuisploeg. Piet Trapman scoorde het eerste punt, waarna Peter van Noordennen, Ad de Hek, Pieter Trapman, Marijke Koers en Peter de Hek eveneens remiseerden. Met een 6-6 tussenstand en nog vier actieve borden, leek een teamoverwinning nog allerminst zeker. Wim Kalis stond weliswaar goed, maar bij de andere duels kon het nog wel degelijk verkeerd gaan. Met een subtiel eindspel zette Kalis zijn ploeg inderdaad op voorsprong, waarna Wim Verschoor de marge kon vergroten door een minder geslaagde manoeuvre van zijn tegenstander uiterst bekwaam af te straffen. Karlijn Overes had inmiddels na vijfenhalf uur dammen ook een voordelig eindspel bereikt, dat zij winnend afrondde met een geestig offer en een fraai berekende dubbele oppositiestand. Peter Hartog slaagde er een kwartiertje later in om vanuit een nadelige positie toch nog remise te maken, zodat het duel eindigde in een 13-7 overwinning. Na twee wedstrijden heeft nog geen enkele individuele Denk en Zetter verloren. Wim Verschoor scoorde als enige honderd procent.

In de provinciale competitie startte het eerste achttal uitstekend met een 12-4 overwinning op het jonge talentvolle team van VGO. Overwinningen konden worden genoteerd voor Wim Huisman, Ad de Hek, Piet Verkaik, Peter van Noordennen en debutant Niek Verkaik. Wim Kalis en Piet Trapman speelden remise. Het tweede team kwam dinsdagavond terug uit Krimpen aan de IJssel met een 9-7 nederlaag tegen KDV 1. Alleen Wim Verschoor – hij is echt in vorm – scoorde een tweetje. In de viertallencompetitie verloor Denk en Zet 3 met 6-2 van KDV 2. Alleen Eef Stam verschalkte zijn tegenstander. De andere drie beten in het stof.

advertentie
advertentie