45-jarig jubileum De Giessen

7 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

Het jeugdtoernooi wordt voor de tiende maal afgewerkt. Het jeugdtoernooi is met ingang van de editie van 2001 vernoemd naar de in dat jaar op tragische wijze om het leven gekomen Dennis Westerhout, omdat Dennis veel betekend heeft voor het jeugdschaken binnen de schaakvereniging. De jeugd wordt ingedeeld naar speelsterkte. Nieuw is dat dit toernooi met ingang van dit jaar onderdeel uitmaakt van zes grandprixtoernooien, georganiseerd door de Stichts Gooise Schaakbond (SGS).

Toernooien en simultaan bij schaakvereniging GIESSENBURG - Schaakclub de Giessen houdt zaterdag 17 oktober opnieuw het Dennis Westerhout herdenkingstoernooi en het jaarlijks terugkerende rapidschaaktoernooi in de Til. Bijzonder aan beide evenementen is dat zij ditmaal plaatsvinden in het 45ste levensjaar van de vereniging. Tevens luistert grootmeester Friso Nijboer het jubileum op.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij Tim Schakel, 0184-651835, t.schakel@planet.nl of via de website www.scdegiessen.nl. Deelnemers spelen zeven ronden en het speeltempo bedraagt vijftien minuten per persoon, per partij. Het inschrijfgeld bedraagt drie euro. Het toernooi voor de jeugd begint om 12.45 uur.

Sterke schakers uit de regio, maar ook van ver daarbuiten, gaan dezelfde dag met elkaar de strijd aan tijdens het rapudschaaktoernooi. In het verleden hebben bekende schakers zoals Erwin L’Ami (IGM) en Bruno Carlier (IM) het toernooi gewonnen. Hopelijk maken ook deze keer enkele bekende Nederlandse schakers hun opwachting.

De senioren spelen in drie klassen. In totaal worden zeven ronden afgewerkt volgens het Zwitsers systeem met 20 minuten bedenktijd per persoon per partij. Bij de senioren zijn aantrekkelijke geldprijzen te winnen. Het toernooi begint om 9.45 uur en voor de jeugd om 12.45 uur. Voor nadere informatie en/of aanmelden kunnen belangstellenden contact opnemen met Jan Post, 078-6160493, post.jene@worldonline.nl of via de website.

Ter gelegenheid van het jubileum verzorgt de sterke grootmeester Friso Nijboer tevens een simultaan, op dinsdag 13 oktober in De Til. Tegen in totaal veertig spelers gaat Nijboer gelijktijdig de strijd op de 64 velden aan met de witte stukken. Achter tien van de veertig borden is een plaats beschikbaar en aanmelding kan geschieden op telefoonnummer 0183-628402 of via de website www.scdegiessen.nl.

Met het 45-jarig jubileum heeft de club zich ook een nieuw, fris logo aan laten meten. De creatieve geest van Marcel Korevaar, oud-lid van de vereniging en werkzaam bij Studio Alexandra uit Gorinchem, heeft het ontwerp tot stand gebracht. Hiermee beschikt de vereniging de komende decennia weer over een modern beeldmerk.

advertentie
advertentie