Spectaculair dubbelconcert

12 november 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De Grote kerk in Gorinchem zet haar deuren op vrijdag 20 november open voor een dubbelconcert van vader Peter en zoon Jaap Eilander. Het concert wordt georganiseerd door stichting selectief. Toegangsprijs bedraagt € 12,50 voor volwassenen, € 5 voor kinderen en € 35 voor een gezinskaart. Het concert begint om 20.00 uur.

Tijdens dit concert bespeelt Peter Eilander het orgel, Jaap Eilander bespeelt de vleugel. Op het programma staat eveneens vierhandig pianowerk. Peter Eilander voert werken uit van Felix Mendelssohn-Bartholdy en Jules Grison. Jaap Eilander voert ondermeer werken uit van Franz Schubert, Sergei Rachmaninov. Het duo voert verder 4-handig werk uit van Peter R. Witteveen, Cesar Franck en Charles Marie Widor.

Speciaal voor houders van een Erdee card – en voor studenten - worden aantrekkelijke toegangsprijzen aangeboden. Volwassenen betalen € 7,50, kinderen € 2,50 en gezinskaart € 20,-. Tijdens het concert dient men de geprinte coupon van www.erdeecard.nl mee te nemen, of een geldige studentenkaart. Kaarten voor het concert zijn te bestellen via selectief@solcon.nl of via 038-3857789 / 06-11473332

Organist en dirigent Peter Eilander (1957) studeerde onder andere bij Willem Hendrik Zwart, Piet Zwart en Mario Telnekes. Aan het Zwolse conservatorium studeerde hij orgel bij Dorthy de Rooy. Peter Eilander is vooral bekend van landelijke orgelconcerten, cd-producties en de jaarlijkse Psalmzangdag. Sinds 1981 is hij organist van de Eben-Haëzerkerk te Apeldoorn. In 1993 en 2006 ontving hij de onderscheiding ‘Arts Sciences et Lettres’, voor zijn verdiensten voor de Franse orgelcultuur.

Jaap Eilander is geboren in Apeldoorn. Hij studeerde onder meer bij vader Eilander, Herman Riphagen en Geoffrey D. Madge. In 2001 won hij de eerste prijs van het regionale Petrof Concours in Nijkerk. Jaap Eilander geeft regelmatig concerten, zowel als solist, als begeleider bij koren en zangers. Vanaf 2005 studeerde hij bij Mikhail Markov aan het ArtEZ-Conservatorium in Enschede. Deze studie werd in mei 2009 succesvol afgerond. Hij vervolgt momenteel zijn studie bij Marietta Petkova. Samen met zijn vader, organist Peter Eilander, vormt hij een duo op orgel en piano en piano quatre-mains. Als duo hebben ze in 2008 een cd opgenomen in de Philharmonie in Haarlem voor het 25-jarig jubileum van het blad Terdege. Als pianodocent is hij verbonden aan een private lespraktijk in Deventer en aan de muziekschool in Hengelo.

advertentie
advertentie