Zwaarbevochten overwinning voor HKC

15 november 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - HKC heeft zich in de eerste zaalwedstrijd knap teruggevochten van een achterstand. Victum uit Houten werd met 20-19 verlagen, na een 12-18 tussenstand.

Waar HKC in de eerste helft vele mogelijkheden onbenut liet, gingen de bezoekers erg efficiënt met het aantal kansen om. Halverwege de eerste helft kon Victum hierdoor uitlopen tot een 5-9 voorsprong. Door twee doelpunten van Niels Deventer aan het einde van de eerste helft gingen de ploegen met 9-11 de rust in.

Na de rust probeerde HKC meer grip te krijgen op het aanvalspel van Victum, maar door slordigheden aan HKC-zijde en het scherpe schieten van de tegenstander werd al snel een tegen achterstand van 10-14 aangelopen. Door een mooi schot van Niels Deventer en een korte kans van John den Dunnen kwam HKC wat dichterbij. Vanaf dit moment nam Victum het initiatief en kon de ploeg uitlopen naar een ruime voorsprong. HKC speelde het verdedigend niet goed en kwam elf minuten na de rust al op een achterstand van 12-18. Vanaf dat moment liepen de aanvallen bij HKC beter en bleef hard werken voor een goed resultaat. Door twee schoten binnen de minuut van Astrid Fijnekam en Niels Deventer werd er de 14-18 bereikt. HKC begon weer te geloven in de goede afloop en zette verdedigend meer druk, hier had Victum veel moeite mee en hierdoor kwam HKC snel in balbezit. Na 20 minuten in de tweede helft werd de 18-18 bereikt. De ingevallen Robert Kraaijeveld schoot met een mooi schot de 19-18 binnen. Kort daarna scoorde Victum de 19-19. Met nog 5 minuten op de klok ging het publiek er nog eens goed voor zitten. Het team van de week moedigde nog eens extra aan. HKC dat het laatste deel van de tweede helft erg sterk speelde zette alles op alles om toch die overwinning eruit te halen. Astrid Fijnekam werd matchwinnaar met de 20-19.

HKC 2 moest in de slotfase buigen voor het sterke SKF 2.