Voorlopig geen spoor langs A27

16 november 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM/UTRECHT – Een gelijktijdige aanleg van een spoorlijn langs de A27 samen met de verbreding van deze snelweg is niet mogelijk. Dat blijkt uit onderzoek van de commissie-Nijpels. De commissie kiest voor de variant om de spoorlijn na 2020 strak langs de snelweg aan te leggen.

De Gorcumse wethouder Herman van Santen is blij met dit advies, omdat de aanpak van de A27 nu niet vertraagd wordt. ,,We gaan er nog steeds van uit dat eind 2013 hier bij Gorinchem de schop in de grond gaat. De A27 kan echt niet langer wachten.” Bij de verbreding van deze rijksweg en de nieuwe Merwedebrug kan volgens Van Santen nu wel rekening worden gehouden met de spoorlijn Utrecht-Breda. ,,Tot 2020 is er geen geld voor die spoorlijn, maar planologisch gezien moet je die ruimte nu wel gaan vrijhouden.” De wethouder doelt onder meer op industrieterrein Gorinchem-Noord dat niet volgebouwd moet worden en hij doelt op de nieuwe Merwedebrug, zodat er met de constructie of ligging rekening wordt gehouden met de spoorlijn.

,,Je moet bij dit alles een ongelooflijk lange adem hebben. Geduld is mijn advies. Ook als het gaat om de infrastructuur in Gorinchem.

advertentie
advertentie